donderdag 27 oktober 2011

Cloud 9

Ed heeft tijdens de reis door Azië al leren duiken. Nu was de tijd aangebroken om sámen iets te leren; iets wat uw favoriete striphelden allebei nog niet beheersen: golfsurfen.
We reisden speciaal voor deze coole sportiviteit naar het eiland Siargao, waar eerder deze maand de jaarlijkse Siargo Surfing Cup werd georganiseerd.
De golven van de surfspot Cloud 9 zijn legendarisch. Vanaf het gelijknamige strand Cloud 9 loop je over de houten pier naar de plek waar je met je aangelijnde surfboard te water gaat.
Vervolgens peddel je tegen de hoge omklappende golven in naar de juiste plek om te wachten op de ideale golf; mogelijk zelfs een tube ride.
En kijk onze Shu eens staan op haar board. Op de achtergrond zien we Ed aan het werk in een omslaande golf.
Nou, was dat maar waar. Ed begon in eerste instantie op een veel te klein surfboard, waardoor hij steeds naar de bodem zonk. Bovendien werd hij hondsberoerd van de deinende golfslag. Hij was dus beter af door naar lokale kinderen te kijken die met jeugdige overmoed van de steiger afsprongen.
Vroeger sprong Ed van Frankrijk's hoogste rotsen, maar eerlijk gezegd zou hij ook dát niet meer durven. Hij hield zich angstvallig vast aan de reling.
Shu deed het de eerste dag helemaal niet slecht en stond al snel als een echte surfbabe op haar surfboard. Helaas speelde uiteindelijk toch haar middelbare leeftijd de tweede dag parten. Door de ernstige spierpijn en vele beurse plekken was ze niet eens meer in staat om normaal te lopen, laat staan te surfen.

1 opmerking:

  1. 'k Dacht ook al dat het zwaar werk was en dat je de slag snel te pakken moest hebben om op die prachtige golven te balanceren. Ja Ed, je moet toch bekennen dat Shu Ming je hierbij de loef afsteekt! Haar soepele dijtjes maken mooie "move's"! Met jou (Ed)robuste kracht zou je het heel goed doen op de reddingssloep, vuurtorenwachter lijk mij een beetje te saai voor je! Train maar goed je borstcrol, dat komt je goed van pas!!!!

    Advies...., staar je niet blind op wat je niet goed kan, je hebt zoveel talenten die belangrijker zijn...tabéé!

    BeantwoordenVerwijderen