maandag 17 oktober 2011

Bub-bye haai!

Inmiddels bent u als trouwe volger van ons blog reeds gewend aan onze grappige ervaringen en spannende avonturen. Echter deze keer willen wij, als fervente liefhebbers van de natuur en vooral van de onderwater wereld, graag even met u stilstaan bij een serieuze zaak. Het betreft hier de bij Chinezen zo geliefde haaienvinnensoep, die zijn oorsprong kent in de Ming dynastie (1368-1644). Wist u dat van sommige soorten haaien de populatie met 90% is afgenomen vanwege de vangst ten behoeve van dit gerecht? Gemiddeld is de haaienpopulatie de afgelopen 20-30 jaren met 70% afgenomen.
Wij zetten ons daarom in tegen 'finning': het afsnijden van vinnen van levende haaien en de haaien terugwerpen in de zee, waarna ze zullen verdrinken.
Lieve mensen, we mogen zéker niet langer onze ogen sluiten voor dit soort verschrikkelijke afslachtingen. In de film Sharkwater kunt u zelf zien op welke afschuwelijke manier deze prachtige dieren worden gedood.
Gekleed in t-shirts met de tekst "Say no to shark fin" in het Chinees en Engels zet het hele team van instructeurs van Sierra Madre Divers zich in tegen 'finning'. Om Geert een plezier te doen beginnen we vanaf rechts: Feng Yu, Shayne, Bear, Romain, Shu, Gogo, Ed, Brett en Jaki.

1 opmerking:

  1. Met de hele "troep" bij elkaar voor die lieve mooie haaien, goed initiatief, wij wisten het helemaal niet. Mensen zijn toch vreed, vinnen afsnijden, om treurig van te worden.

    Bij deze eten wij geen haaievinnensoep, de actie zet zich voort, wij vertellen het door!

    Even een hello, goodbay uit Alphen, doe voorzichtig!

    BeantwoordenVerwijderen