dinsdag 18 oktober 2011

Panglao onder zeeniveau

We kunnen eigenlijk niet zo heel veel rapporteren vanaf ons eiland. Meestal is het lekker weer, en af en toe komt er een storm langs. De zon komt het hele jaar rond 05:30 uur op en gaat heel verrassend élke dag weer rond 17:30 uur onder. Om u toch te vermaken duiken we maar weer eens onder voor wat onderwater foto's.Dit is een tornado Jacks. De school zwemt al jaren rond ons buureiland Balicasag. Hij was een tijdje zoek en men vreesde al een nachtelijke illegale massacre door één van de vele vissersboten.
Bij het weerzien van de verloren schapen doet Shu een heel aardige impressie van een blije spleetoog.
Balicasag heeft een duikstek genaamd 'Turtle point'. Inderdaad, daar vindt u schildpadden. Deze wilde graag met Brett (rechts) en Jaki (links) op de foto.
Het koraal is fantastisch rond Balicasag. Dat vindt deze oude dame ook. De vis die op haar schild zit geplakt, is een remora. Met een zuignap op zijn kop plakt hij zich vast aan schildpadden, grote vissen en haaien. In ruil voor de lift ontdoet hij de Bob van parasieten en allerlei ander gespuis.
In één duik zagen we vier schildpadden, in de daarop volgende duik zagen we er nog eens twee. Het gaat echter niet vervelen om zo'n dame of heer te zien langsvliegen.
In de film Finding Nemo vraagt Nemo aan zijn pa hoe oud zeeschildpadden kunnen worden. Pa vindt er eentje in de film die naar eigen zeggen minstens 150 jaar oud is. U denkt dat dit wellicht ietwat aangedikt is? Kapitein Cook ving een exemplaar in 1777. Hij gaf hem aan de koning van Tonga en het beestje overleed in 1965.
We sluiten het geheel maar weer af met een zoekplaatje. Op de bovenstaande foto staat een leaf scorpion fish afgebeeld. We wensen vooral de kleurenblinden onder u heel veel succes met de opsporing van de gezochte delinquent.

1 opmerking:

  1. Wat een wonderbaarlijke schoonheid, voor veel mensen blijft het onwerkelijk omdat zij het nooit in werkelijkeheid kunnen ervaren.

    Geluksvogels dus, vreedzaam onder water heerlijk zonder file's, uitlaatgassen en financiele crisis.

    Liever een maand op je eiland..., groot gelijk,
    survivel in de tropen is spannend!

    BeantwoordenVerwijderen