vrijdag 14 oktober 2011

Onze Lieve Vrouw van Fátima

Op 13 mei 1917 verscheen de Heilige Maagd Maria aan drie herderskinderen in het Portugese stadje Fátima. Het was de eerste van zes verschijningen aan de kinderen. Elke maand bracht ze Lucia, Francesco en Jacintha op de 13e een bezoekje. Ze verscheen voor het laatst op 13 oktober. De Katholieke kerk heeft het wonder erkend en de Filipijnen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een grande fiesta in te lassen.
Hier geen lichtbollen en neerdalende engeltjes die boetedoening prediken aan drie nietsvermoedende herderskinderen, maar wel een volle maan die goddelijk door de schapenwolkjes schijnt.
We werden door onze huurbaas uitgenodigd om een vorkje mee te prikken. Zijn vrouw verwittigde ons glimlachend van een bijzondere feestelijke aangelegenheid verderop in de straat.
De buurt was uitgelopen om hét evenement van het jaar bij te wonen.
Een groep so-you-think-you-can-dance jongens deden hun uiterste best om de show te stelen, maar het main event was van een duidelijk hoger allooi.
Naast de Kapel van Onze Lieve Vrouw van Fátima werd namelijk de Miss Gay '11 verkiezing gehouden. Wat de connectie is tussen de Heilige Maagd Maria en als dames verklede heren, is ons een raadsel, maar ze genoten er van.
Zie hier, de drie finalisten, met op de achtergrond de laatste afvaller, de dame heer in de blauwe jurk.
Sommige van de heren toeschouwers konden zich nauwelijks inhouden bij de aanblik van zoveel schoonheden; er werd naar hartelust gegrepen en geknepen.
Wij hielden het nog vóór de bikini-ronde voor gezien. Er wachtte ons immers weer een enorm drukke werkdag.

1 opmerking:

  1. Wat vermakelijk entertainment is deze volks-feestelijk uitgedoste "heren", ik zou mij liever op een geurende en kleurige markt begeven en dat is nu net het bijzondere van een mens..., zijn lust is z'n leven.

    Maar lust en Spiritualiteit blijft (voor ons)een vreemde combinatie.

    BeantwoordenVerwijderen