woensdag 12 oktober 2011

Life is a beach!

Het klinkt leuk: elke dag naar het strand. Een beetje luieren en af en toe een duik. Leuke meiden in bikini's en gespierde ferme jongens in hippe surf shorts. Maar er zitten wat schaduwzijden aan dit zonnige bestaan. Na verloop van tijd groeien de palmbomen je oren (en je kruin uit).
En dan nog wat. Ze hebben het altijd over die gevaarlijke haaien, maar jaarlijks sterven er meer mensen aan vallende kokosnoten dan aan aanvallen van die gevreesde kraakbeenvissen.
Van al dat slipperen krijg je 'elegante' eelthoeven waar zelfs Stinky jr. - de dive shop dog - geen brood van lust.
Elke dag is het bloedheet. Je zweet je de narigheid. En dan al die aanstellerige natuurverschijnselen. Dit zagen we vandaag op Doljo beach.
Een regenboog rond de koperen ploert.
Maar toch. Ondanks al die dagelijkse kommer en kwel, vraag ons wat onze favoriete kleur is en je krijgt er twee: turkoois en blauw.

1 opmerking:

  1. Och, hier word ik toch helemaal blij van, turkois en blauw..., helemaal geestverwanten, er is niets heerlijkers dan in de oceaan te zwemmen, je hoofd spoelt (naar mijn gevoel) dan helemaal leeg!

    Maar vandaag even wat anders, Jan wordt in Avifauna gehuldigd, hij is reeds 50 jaar bij vakbond, hoera! En wat gaan wij doen met de man die nog nooit in een oceaan of Noordzee heeft gezwommen? Juist ja, varen met de Avifaunaboot en borrelen!

    Eén ding weet ik zeker, we gaan er een leuke dag van maken en maandagmorgenvroeg ga ik weer heerlijk zwemmen!

    BeantwoordenVerwijderen