zondag 23 oktober 2011

Pig night

Ter gelegenheid van het vertrek van alle Chinese free-lance duikinstructeurs werd er in Sierra Madre Divers een speciaal afscheidsdiner georganiseerd. Na tweeënhalve week intensief duiklessen geven aan in totaal zo'n honderd Chinese duikstudenten, werden de duikinstructeurs incluis Ed bedankt voor hun inzet.
Choy en Conie zijn de shop mannagers van Sierra Madre Divers en snijden volgens Filipijnse traditie het knapperig geroosterd varken aan voor de gasten.
Shu heeft maanden moeten wachten op deze overheerlijk traktatie. Ze lachte daarom haar tanden bloot om die vervolgens in dit sappige varkentje te zetten.
Ed schepte als chef kok van de vegetarische afdeling een bordje van de groente en salade naar eigen recept.
Shayne - in het midden - is gespecialiseerd in het verknippen van t-shirts. Ze zet met liefde de schaar in saaie jongens-modellen t-shirts om ze om te toveren tot sexy schouder showende shirts.
Het vrouwelijk schoon van Siera Madre Divers, van links naar rechts: Jaki, Marie Jane, Shayne, Shu en Conie.
De hele Sierra Madre Divers crew: bootjongens, kapiteins, shop girls, shop managers, dive masters en instructeurs.
De boosdoener van de avond: de fles op de voorgrond. Tanduay, de geliefde lokale rum.
Nip even aan een fles en je verandert in een ware spontane lachebek (Marie Jane) of een soort karikatuur van Mister Bean.Hoe later de avond, hoe meer vrolijkheid de Tanduay teweeg bracht.
Hoe kan het ooit nog goed komen met een land waar een fles best drinkbare lokale rum €1,41 kost?

3 opmerkingen:

  1. Tjonge, jonge wat een feesie, daar kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen! Bruisend is de eerste gedachte die bij mij op komt, alleen vind ik die lokale rum gevaarlijk goedkoop.

    Echer niet zeuren ma (denke ik bij mezelf), zij hebben hard gewerkt!
    Ik weet dat de crew heel sportief is en zo klaar voor onder water, daar hebben we respect voor!

    Hier is het een prachtige zondag lekker warm 14 graden, ik heb nu mijn winterlaarzen en handschoenen opgezocht. Klaar voor gebruik in de vroege morgen als ik op de fiets stap.

    'k Heb een lekkere pan kippensoep voor de fam. Pattinaja gekookt, dat is troostvol denk ik zo als iemand de moeite voor je doet.

    Love and happiness voor alle duikers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Eddie en Shu,
    Nou, weer eens even een berichtje uit het verre Leiden. De afgelopen maand hebben we het zo druk gehad met het renoveren van een woning voor José, dat het volgen van het blog even in de verdrukking kwam. We hebben de zaak nu bijna afgerond, zodat er weer even tijd vrijkomt voor het lezen en bekijken van het log. José heeft nu een prachtig appartement en zit momenteel in Egypte met een vriend, dus laat pa en ma het maar allemaal in orde maken. (geintje, maar wel waar). Nu dus inmiddels weer genoten van alle prachtige aanblikken en humoristische aanvullingen, die door jullie de afgelopen weken op het blog zijn geplaatst. Het blijft een zeer aangename bezigheid, om dit alles te volgen. Daar krijgt niet iedereen de gelegenheid voor, dus wij blijven er, al is het op afstand erg van genieten. Veel plezier weer en tot de volgende keer.
    H.gr. Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha... nou ook hier in Nederland doet de Tanduay het net zo goed als op de filipijnen!! Zo te zien genieten jullie in iedergeval nog volop..

    We komen hopelijk snel weer die kant op ;-)

    BeantwoordenVerwijderen