woensdag 29 december 2010

Eten met Mr Jackson

We zijn veelvuldig op pad geweest met de chauffeur van Yi Ha. De alleraardigste vriend heet Chuck Sing. De Chinezen hebben de rare gewoonte om een Westerse naam aan te nemen. In de regel is die naam een verbastering van de Chinese naam. Chuck Sing had er echter nog geen, of wij niet wat wisten. Laat dat maar aan ons over. Chuck Sing, Chuck Sing... Jackson. Geniaal! Althans, dat vonden we natuurlijk vooral zelf.Op een van onze omzwervingen met Mr Jackson kwamen we in dit plaatselijke restaurant terecht. Mr Jackson wist een gerecht dat we moesten proberen.
Maak de borst maar nat. Mr Jackson, schenkt u nog wat thee in om onze droge zenuwachtige keeltjes te smeren? Dan bladeren wij even door de Lonely Planet op zoek naar de vertaling van de naam van het gerecht: "Als het maar geen gedroogde rattenreepjes in slangenbloed is".
Hopsa, het ziet er wellicht niet erg aantrekkelijk uitgeserveerd uit, maar het is om te smullen. Vis in olie met kruiden, taugé en de halve oogst van een gemiddeld Chinees dorp aan rode pepers.
Blue Ribbon biertje er bij om het af te blussen en wij garanderen u: u bent verkocht en u kijkt nooit meer om naar de nummer 66 Babi Pangang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten