vrijdag 24 december 2010

Met Tim naar Tian Tan

Vroeg uit de veren voor een ouderwets neef-nicht-dagje. Na Tim's favoriete Italiaanse koffie bij Illy, zijn we onze pelgrimstocht naar de Tian Tan Buddha begonnen. Uiteraard hebben wij voor de moderne (lees: luie) methode gekozen.Eerst met de metro naar Lantau Island, Hong Hong. Vervolgens meer dan dertig minuten met vele andere trappelende enthousiastelingen in de rij wachten om uiteindelijk op het perron van de kabelbaan uit te komen.
Eindelijk zaten we dan; Jut en Jul in de gondel van de kabelbaan.
De toegewijde boeddhistische bezoekers leggen de pelgrimsroute te voet af. Als je goed kijkt, zie je onder onze poezelige voeten hun route lopen.
Toch blijven wij volhouden dat het uitzicht vanuit de gondel vele malen mooier is dan op pelgrimniveau, op de grond.
Bij de poort van Ngong Ping aangekomen, is Tian Tan Buddha al te zien. Deze bronzen buddha is 31 meter hoog en is 's werelds grootste zittende buddha in de buitenlucht.
Tian Tan Buddha wordt omringd door acht kleinere beelden, die goden of onsterfelijken voorstellen. Door de 268 traptreden te beklimmen, kun je helemaal bij de buddha komen.
Tian Tan Buddha heft zijn rechter hand als symbool van het loskomen van al het verlangen. Zou Tim hier zwaaien naar de camera of geeft hij aan dat ook zíjn verlanglijst leeg is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten