woensdag 29 december 2010

Yangshuo is zo gek nog niet

Zo ver van huis mis je soms de dingen van thuis. Dan doe je even je ogen dicht en denk je aan erwtensoep en dampende chocolademelk. Toch hoef je niet je ogen te sluiten om dingen van thuis te zien.
Dit kennen we. Op de fiets, een tandem in dit geval, langs het bordje 'De koffie staat klaar' van een uitspanning in de immens uitgestrekte polder.
Als we echter even laten zien in welke omgeving dit bordje staat, dan zal u het beginnen te dagen dat het wellicht tóch niet in Nederland is. We hebben een trip gemaakt naar Yangshuo, in de provincie Guangxi in China. We verbleven in het guesthouse The Giggling Tree van het Nederlandse stel Paulien Leisink en Karst Draaisma. Ze hebben in een fenomenaal landschap hun paradijs gevonden.
Het landschap, dat bezaaid is met circa 70.000 kalksteen bergen, is ideaal voor wandel- en fietsroutes. Met bamboe vlotten steek je de rivieren over om aan de overkant weer verder te fietsen door oude boeren dorpjes. Fietsend over de dijkjes en tussen de kroppen sla en mandarijnboompjes door, zie je overal die hoeveelheid wereldvreemde bergen.
Ed aan de wandel door weelderig groen. Handen op de rug, dit landschap zet aan tot introspectie.
Na hard gewerkt te hebben in het rijstveld krijgt Ed een sleepie van een eeuwenoude gekromde boerin.
Nog meer weelderig groen. Dit is een dijkje tussen vis en groente kwekerijen.
Een man's grootste en waarschijnlijk liefste bezit: zijn waterbuffel.
Zo hebben we, samen met Tim een heerlijke dag gevuld. Met z'n drieën fietsend langs de Yulong rivier. Geen stress, geen gedoe, geen telefoon: life's good.
Zoekplaatje. Ed en Shu wandelend langs de Li rivier ten Noordoosten van Yangshuo.
Een ietwat scheef aflopende horizon, maar toch een best aardige opsomming van wat de omgeving zo mooi maakt: blauw boven, groen beneden en berg, rivier en bootje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten