donderdag 30 december 2010

Messentrekkers

We zitten niet alleen maar op de luie bips. We doen ook wel eens wat. Als we uiteindelijk maar lekker te eten krijgen, dat is de voorwaarde. Wat is er mooier dan deze twee zaken samen te brengen? We gingen dus volgaarne in op het aanbod 'kookcursusje Chinese keuken'. Zoals dat gaat met kookcursussen in Azië, brengt men je eerst naar de lokale markt om de ingrediënten in originele staat te aanschouwen. En uiteraard om je lekker te laten gruwen van de lokale delicatessen. In het geval van deze markt in Yangshuo: de honden- en kattenslager. "No take picture please".
Onze oefenkeuken bevond zich in een schuur, in een dorpje even buiten de stad. Toegegeven, de cursusleidster is een bedreven en gedreven schat van een dame die het feit dat we met jassen aan in de koude schuur stonden te koken, volledig deed vergeten.
Shu in actie. Op navolging van goed voorbeeld vermorzelt ze zonder enig mededogen de hulpeloze knoflook en sjalotten onder haar hakmes.
Tim naast de kundige cursusleidster. Hij gaf aan verbaasd te zijn van eigen prestatie: een compliment voor de begeleiding. Het was een top middag met heerlijke gerechten als: gestoomde gevulde groenten, biervis Pijiu Yu, en aubergine Yangshuo Style. Twee duimen (of willekeurig welke andere vinger) de lucht in voor onze sifu.

1 opmerking:

  1. Dus één van onze toekomstige Kerstdiners wordt dus een autentieke Chinese maaltijd bereid door Shu Ming, Ed en Tim...helemaal in stijl!
    Toppie!

    BeantwoordenVerwijderen