zondag 26 december 2010

Familiebezoek China

Meer dan vier weken lang zijn wij, afgezien van wat uitstapjes, bij de familie van Shu's vader op het vastenland van China geweest. We werden door iedereen warm ontvangen. Voor Tim was het een bijzondere ervaring om de Chinese tak van de familie voor het eerst te ontmoeten. Gelukkig was Shu er om de taalbarrière tussen Oost en West te slechten.
Van links naar rechts: ma Cheung, Shu, Ed, pa Cheung, Tim en Yi Ha. Het moge overigens duidelijk zijn wie de meeste aardappelen heeft gegeten.
Deze special edition roze Snoopy bolide heeft Yi Ha voor haar dochter Kate gekocht. Aangezien Kate nu in Engeland studeert, rijdt Yi Ha, directrice van een grote gasleverancier, er zo nu en dan zelf in. Stap maar in, dan doen we een rondje langs de rest van de familie.
Hier staat pa Cheung voor het pand waar hij eigenaar van is. Voorheen huisde er een kledingfabriekje in, tegenwoordig wordt het grotendeels gebruikt voor bewoning.
Een tak van de familie heeft verschillende wolweverijen, waar kleding wordt gemaakt. Eén van hun weverijen is volledig geautomatiseerd, maar in deze bovenstaande wordt er nog veel handwerk verricht.
Een van de vele geschoten familieportretten in traditioneel Chinese opstelling. Shu is overigens met haar 'peace teken' de enige échte Chinees.
Na vele maaltijden in luxe restaurants, was er ook even tijd om bij Yi Ha thuis te lunchen.

4 opmerkingen:

  1. Hé Ed,

    Toppertje dit veslag, grappig om even een kijkje te nemen bij je Chinese schoonfamilie!
    Zo past het plaatje mooi bij/in elkaar!
    Wat een enthousiasme, de hele familie was dus bij elkaar gekomen en Shu Ming past daar helemaal tussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Ed en Shu,

    Nou al is het even rustig op het blog geweest, jullie hebben weer de nodige fantastische dingen samen met de familie beleefd in China. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. Uniet, dat dit zomaar kan en dat je de mogelijkheid hebt, om zoveel dingen te bekijken en er van te genieten. Hier blijven we meegenieten van al dat moois en zijn we volop in de gelegenheid jullie mooie dingen te delen. Hier is het zeker naadje met het weer. Het verkeer heeft er veel last van, maar daar hebben wij niet zoveel narigheid van, omdat we niet persé weg hoeven. Wel voor boodschappen en de dagelijkse dingen, maar dat kan dan wel met de fiets, of te voet. Van hieruit een heel fijn uiteinde en een gezond en veilig 2011 toegewenst met veel uitstapjes enz.
    H.gr. Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Even een correctie van een textiel ingenieur. Die machines op de foto zijn BREI machines ;-)
    Klein detail. Super leuk ik hou van die fabriekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Shu,

    Ik neem ook even een kijkje voor het eerst. Hoop dat alles goed met je gaat maar zo te zien hoef ik me daar geen zorgen over te maken. Komen jullie ooit nog terug trouwens? Zou wel leuk zijn, nog eens een verjaardag met Moos en haar vriendinnen... waaronder ik...
    Heel veel liefs de foto's zien er geweldig uit!


    Marianne alias Moon

    BeantwoordenVerwijderen