zondag 26 december 2010

Tai O, Hong Kong

Terwijl Tim een dagje alleen op stap was in Macau, zijn wij samen naar het vissersdorpje Tai O op Hong Kong's Lantau eiland gegaan. In 2000 heeft een grote brand een aanzienlijk deel van het dorp verwoest, maar nu is het weer grotendeels opgebouwd.Deze vriendelijke heer staat de bezoeker van de plaatselijke tempel op te wachten. Hij geeft je de middelvinger - waar een beeldje op balanceert - en met de andere hand heft hij zijn zwaard: wees welkom!
Shu naast de offerandes, zoekend naar een lekker tussendoortje.
Nog zo'n mooie boze man.
Vreemd genoeg zijn bijna alle huizen ingepakt met een soort metaal. Wij dachten aan aluminium. Het geeft het geheel een vreemde Finex wijk feeling.
Een typisch Tai O huisje: RVS deur, huisnummer en telefoonnummer op de gevel geverfd en een setje sokken aan de waslijn.
Kruip door sluip door. De huizen staan hutje mutje op elkaar en de meeste staan op een fundament van bamboepalen.
Shu zag deze riante villa wel zitten. Hoe klein dit pandje ook lijkt, het is nog altijd vele malen groter dan onze kamer in Hong Kong; daar past net anderhalf eenpersoonsbed in.
Stemmig zwart optrekje met fleurige rode deur; het buitenhuis van Mick Jagger?
Het gebied rond het busstation in Tai O is druk met restaurantjes, winkeltjes en de bijbehorende toeristen. Verderop in het dorp kom je haast niemand tegen, op een enkeling na.
Bij een pittoresk dorpje hoort een erg schattig politieberenbureautje.

1 opmerking:

  1. Hallo Ed en Shu Ming,

    Wat een cultuur verandering, maar ook weer heel gewoon een gezinnetje met een lief jongetje, daar zullen zijn ouders trots op zijn! Hij heeft de toekomst voor zich en zal zich ontwikkelen op Aziatische wijze!

    Moeder Rebecca is even op haar plek bij haar broer en z'n zoon, wat een mooie hereniging!
    Jong en oud zijn blij met elkaar , dat kan je wel zien. Gelukkige momenten voor allemaal!

    Mensen geven om elkaar, dat is heel bijzonder en Ed mag daar getuige van zijn, hij is een geluksvogel!

    Groeten aan de geliefden!

    BeantwoordenVerwijderen