donderdag 30 december 2010

Everybody was kungfu fighting

Wat is hier nu weer aan de hand? Jongens in rare ruim zittende pakken die staan te springen terwijl ze op leven en dood luchtgevechten houden met onzichtbare aartsvijanden. We zijn beland in een tempel annex Kungfu museum in Foshan.Eén, twee.... hop. Zo zie je me, en zo ben je te langzaam om te achterhalen waar ik ben gebleven.
Dit is een buste van kungfu grandmaster Ip Man Tong. Hij was de meester van wijlen Bruce Lee, wiens wieg in het Shunde district van Foshan stond.
De kenners van de klassiekers herkennen de ram en schop oefenpaal uit pak hem beet Enter the dragon of The return of the dragon. Het is de houten bokszak van Bruce Lee.
Shu heeft de camera overgenomen en je ziet dat ze een kungfu blik heeft die sneller is dan het licht. De toeschouwers aan de overkant kijken nog naar de plek waar deze brave kungfu leerling zojuist stond, maar Shu is hem te snel af. Ze zag zijn moves al mijlenver aankomen en knipte een plaatje op het juiste moment. Als een ware Cartier-Bresson vangt zij de kungfu knul voor eeuwig hangend boven de kil grijze grond.
Dit is ook een onderdeel van de kungfu opleiding, de leeuwendans: twee mannen in leeuwenpak dansend en deinend op de maat van trommels.
Zo ziet het er iets spectaculairder uit. De bedoeling is dat de leeuw een hoog opgehangen krop sla te pakken krijgt. Note van uw redactie: het is de leeuw uiteraard weer gelukt.

1 opmerking:

  1. Hallo Ed en Shu Ming,

    Soepele slangen mensen, Opa Frits Regeer zou dit ook prachtig hebben gevonden, mensen die veel trainen om te presteren en hun lichaam in contidie houden door te bewegen in olympische vaardigheden. Kracht, souplesse, kundigheid en snelheid, gewelig wat zij presteren!

    Ik ga maandag ook weer zwemmen! Ha, ha, Ma

    BeantwoordenVerwijderen