dinsdag 22 oktober 2013

Chocoladebergen

Terwijl wij in totaal al bijna drie maanden op Bohol hebben vertoefd, zijn we nog nooit bij de bekende heuvels van dit eiland geweest. Nu Tim er is, grijpen we gelijk de kans.
Na een tocht van twee uur dwars door het gebied dat het zwaarst getroffen is door de aardbeving van vorige week, komen we in een typisch Aziatisch aangelegd park aan. Lekker kunstmatig inclusief bootje.
Als bezoeker wordt je geacht volgens de aangewezen route de attractie te bezoeken.
Negen van de tien keer zal het geplaveide pad leiden naar de hoogst mogelijke plek vanwaar de bewondering kan beginnen.
Midden op een vrijwel vlak plateau verrijzen in een gebied van meer dan 50 vierkante kilometer 1.268 vrijwel gelijke kegelvormige heuvels van circa 30 tot 50 meter hoog. Ze zijn grotendeels begroeid met gras dat tijdens het droge jaargetijde een bruine tint krijgt. De heuvels doen dan enigszins denken aan reusachtige chocoladebergen.

1 opmerking:

  1. Geen rabbit hill maar chocolate hill, daar komen natuurlijk de chocolade letters vandaan, ha, ha!
    Terwijl er hier een discussie gaande is over het al dan niet afschaffen van Zwarte Piet (mag niet meer want dat is discriminerend) arme kinderen, trekken jullie de bergen is. Het is een bijzonder verschijnsel, grappig toch dat het landschap zich daar zo in vroeger jaren grillig gevormd is. En door een paar extra bochten in het wandelpad wordt het extra spannend en het uitzicht vanuit de "natuurpost" is very special!

    Ja, ik zou mij graag eens bij jullie willen voegen om al die natuurwonderen te zien maar het bleef vandaag even bij een zomerse dag 21gr.in oktober. De winterviolen heb ik vanmiddag geplant, over 14 dagen kan het wel sneeuwen, hi, ha!

    Voor jullie...., nog een paar mooie dagen, groet uit Alphen a/d Rijn

    BeantwoordenVerwijderen