dinsdag 1 oktober 2013

Friendly Philippines

Waar maak je ons blij mee? Lachende douaniers, grappende kofferinspecteurs, vriendelijke taxichauffeurs en schattige hotelmedewerksters.
Na een diepe slaap in Hotel Pier Cuatro in Cebu city, vertrokken we vandaag vroeg om met de Ocean jet ferry naar Tagbilaran op het eiland Bohol over te steken. Een bijna afgedankte bus van de 'Cebu Authority' bracht ons naar de pier.
Eenmaal aangekomen in Tagbilaran, stapten we weer in een van de vertrouwde Filipijnse vervoersmiddelen: de tricycle. Gezellig hutje-mutje op elkaar, lieten wij ons vervoeren door onze uitermate vriendelijke chauffeur.
Terwijl het vrij bewolkt was vandaag, zou niets ons warme welkom in de Filippijnen kunnen verpesten.
Alhoewel... kunnen jullie ons avontuur met de lekke band tijdens een ritje met een tricycle nog herinneren? Vandaag kreeg onze chauffeur halverwege de rit de tricycle niet meer gestart met als gevolg dat de grootste en sterkte van ons drie het schattige voertuigje door z'n tweede versnelling moest duwen.
Onze eerste nacht op Panglao zullen we doorbrengen in Elephant Blue Resort. En hoe kan het toevalliger? Wij slapen in dezelfde bungalow als Niels en Inge twee jaar geleden, toen zij ons op kwamen zoeken!
In de afgelopen twee jaar is er veel nieuw gebouwd en aangelegd. Vanmiddag brachten we een bezoekje aan het restaurant in het Tarsier Botanika Park. Ondanks het minder goede weer en de veranderingen ten opzichte van twee jaar geleden; de Pinoy zijn nog altijd even vriendelijk en geven je een warm welkom.

3 opmerkingen:

  1. Goede middag Ed en Shu Ming, samen! Het is vandaag 3 oktober, guur windje en is regen op komst! In Leiden ruikt het naar hutspot en klapstuk. Je broer en schoonzus mengen zich even in het feest gewoel, ik neem wel even een harinkje met witte brood.. Lekker gevoel dat jullie het nu lekker warm hebben, zoek de zonnige kant van het leven en ondanks de kleine strubbelingen is de vrijheid en het Aziatische leven niet te versmaden. Uit de kunst dat je omringd wordt door vriendelijke mensen dat is een warm bad.

    Ik ga nu even "de boer op" om pompoenen te kopen voor de kids op de herfstmarkt. Dat wordt frisjes maar kleurrijk! Veel liefs uit Alphen a/d Rijn van Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He vakantiegangers! Veel plezier daar en geniet er van, btw wat een mooi huisje! ;b

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veilig op de bestemming! Veel plezier met de duikchinezen ;) Wij genieten van een weekend lekker weer en knappen een oude skelter op voor de bengels in Alphen. Groeten Mart

    BeantwoordenVerwijderen