woensdag 16 oktober 2013

Opperste paraatheid

Voor leken als wij, is deze hele aardschokkende situatie toch wel even wennen. Maar ondanks afwezigheid van enige ervaring in dergelijke omstandigheden, heeft moeder natuur ons toch het een en ander ingeprent. Wij hebben onze nachtrust dan ook op de volgende manier voorbereid.
Alle handzame apparaten die ons met de buitenwereld verbinden werden vol opgeladen naast ons bed gelegd.
Onze duiklamp lag als 'lichtpunt' in nood tussen ons in.
De tassen waren dichtgeritst en klaargezet voor directe evacuatie - met de stappers er naast in renstand. Shu aanvaarde de nacht en dook met kleren aan in de bedstee. Ze heeft zelfs haar lenzenvloeistoffen niet uit haar tas gehad. Op nog een naschok en een telefoontje van neef Tim, midden in de nacht, na - Shu dacht in haar slaaptoestand dat het noodalarm van het hotel afging en werd met een bonzend hart wakker! - hebben we een rustige nacht gehad.

1 opmerking:

  1. Lieve Ed en Shu Ming,

    Zoals jullie het vertellen beleven wij het "drama van de natuur" even van dichtbij. Geen stroom, verbinding dus gewoon pikke donker om 18.30 uur, ik kan het mij voorstellen.

    Heel attent dat jullie zoveel informatie op de weblog zetten! Het lukte Tim nog om jullie te bellen, toch iemand die dichtbij is!

    Succes met de reis richting Bohol, houdt goede moed er is altijd wel weer een alternatief!

    LOE YOU, Ed en Shu Ming

    BeantwoordenVerwijderen