donderdag 24 oktober 2013

Tarsiers in tegenlicht

Bohol kent naast alle lieve en vriendelijke mensen nog een heel apart soort inwoner: het Filippijns spookdier, een bedreigd soort dat alleen voorkomt op de Filippijnen. In de Corella Tarsier Sanctuary hebben wij vier Tarsiers van dichtbij mogen bewonderen.
Het Filipijnse spoordier is een zo klein zoogdier van ongeveer 15 centimeter groot en daarmee ongeveer zo groot als een gemiddelde mensenhand. Het gemiddelde gewicht van mannetjes is 134 gram en van vrouwtjes 117
Zoals alle spookdiertjes, heeft het Filippijns spookdier een ronde kop die door een speciale aanpassing van de nek 180 graden gedraaid kan worden. Hierdoor kan het Filippijns spookdier, ondanks het feit dat de ogen niet bewogen kunnen worden, toch goed om zich heen kijken
De laatste twee foto's zijn duidelijk uit eigen collectie: met tegenlicht doet dit kleine knuffeldiertje meer denken aan een Gremlin.

4 opmerkingen:

  1. Wat een grappig beestje, je vraagt je af wat hij met zijn grote ogen kan zien. Leeft hij overdag of s'nachts? Die oren lijken wel doorschijnend, ik denk dat hij inderdaad 's nachts gaat spoken.

    Met zo'n beestje creëer je een Aziatische sfeer, je kan hem zo in je binnenzak moffelen, toch maar niet doen hij houdt natuurlijk van lekker warm.

    Het is nu 18.35 uur jullie liggen al lekker te slapen, nog 2 nachtjes in Azië, wat zijn jullie een gelukkige mensen.

    Sterkte bij het afscheid van Tim. Op naar Hong Kong...., heel goede reis gewenst door Jan en Ma!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is vrijdag 25 oktober, jullie zijn op de terugweg naar Holland, even slikken, dat was een bijzondere ervaring in het door natuurverschijnselen getroffen Philippines.

    Door jullie verhalen werden zij geconfronteerd met de noden daarom doen wij mee aan een project op Cebu banknummer NL88INGB0000 300 300 onder vermelding Filipijnen. Wij geven de straatkinderen een kans om een geboortebewijs te verkrijgen zodat zij naar schoolkunnen en hun brood kunnen verdienen.

    Veilige thuiskomst gewenst, wij zien jullie morgenochtend graag op Schiphol!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste mensen, de aktie is van EO Metterdaad, even vermelden bij de bankoverschrijving!

    Hier doe je goed aan!

    BeantwoordenVerwijderen