donderdag 17 oktober 2013

Pier Tagbilaran

Na een voorspoedige terugtocht van Dumaguete naar Tagbilaran gisterenmiddag, zijn we vandaag bij daglicht nog eens in de buurt van de haven gaan kijken. In het centrum van Tagbilaran is een aantal ingestorte gevels en gebouwen te zien.
De nieuwsberichten over de zwaar aangetaste haven van Tagbilaran zijn niet overdreven.
De weg naar de haven toe is op vele plekken gebarsten en gescheurd.
Bij een weghelft is zelfs het asfalt omhoog gekomen door de aardbeving. Toch nog steeds indrukwekkend, twee dagen na deze natuurramp.

1 opmerking:

  1. Hallo Ed en Shu Ming,

    Wij zijn heel blij om te vernemen dat jullie goed aangekomen zijn in Tagbilaren, als moeder kreeg ik al visioenen van een kolkende zee na al die aardbevingen. Een overvolle Ferry...,komt dat wel goed?

    Je loopt nog een beetje bibberig dan rond als je ziet wat de natuur een kracht heeft, zowel de aard verschrijvingen als het water, wij zijn toch maar stofjes dansend in het zonlicht!

    Verdrietig voor de mensen gewond zijn, de nabestaanden en zij die zoveel schade hebben geleden. Heftig hoor!

    Ik zie net een documentaire van straatkinderen op Cebu die op een begraafplaats wonen en overdag bedelen. Voor ons amper te begrijpen. Gelukkig is er een groep hulpverleners die hun goede krachten om de kinderen te helpen.

    Ik hoop dat jullie vanavond weer elektriciteit hebben dat geeft een prettig gevoel! En nu ...., plannen maken om een paar mooie duiken uit te voeren, of is dat nog niet mogelijk?

    Hartelijke groet uit Alphen aan de Rijn (Jan) met dikke kus van Ma

    BeantwoordenVerwijderen