donderdag 10 oktober 2013

Panglao

Naast de witte stranden, palmbomen en turquoise zee, heeft Panglao nog iets anders te bieden. Vandaag nemen we een kijkje bij een historisch stukje van het eiland, dat in totaal 55 vierkante km is en zo'n 28.000 inwoners kent.
De Panglao wachttoren werd gebouwd in 1851. De 5-etage achthoekige toren is naar verluidt de grootste in zijn soort in de Filippijnen, maar is erg verwaarloosd.
De toren staat daarom op de lijst van renovatie waarbij de binnen- en buitenkant volledig onder handen moet worden genomen; goed voor een project ter waarde van 1,3 miljoen peso's (22.268 EUR).
Naast de wachttoren is de St. Augustine kerk te vinden, een erfstuk van de Spanjaarden die in 1521 voor het eerst voet wal van de Filippijnen zetten.
Rondom dit terrein zijn verschillende basisscholen aanwezig. Dit lieve meisje kiest de koele marmeren vloer om met haar vriendinnetje te spelen.
Shu probeert de namen op deze stenen pilaar te ontcijferen. Ze denkt dat hier ooit zwaar gevochten is en dat dit een monument is ter nagedachtenis van de overledenen.
Het is misschien nog wat vroeg om aan Sinterklaas te denken, maar als in Nederland de pepernoten nu al in de winkels te verkrijgen zijn, ach, waarom ook niet?

1 opmerking:

  1. In het vroege verleden waren er vele bloedige oorlogen, landen werden verovert en dat ging allemaal ten koste van de oorspronkelijke bewoners van o.a. de Philippines. Gelukkig hebben jullie vreedzame bedoelingen.

    Eigentijdse ontwikkelingen, het "delen van technologie", landbouwkundige uitwisselingen, projecten van o.a de organisatie Light to the World maken goed wat in het verleden fout is gegaan.

    Wereldwijd zijn er mensen goed bezig, ik neem mijn petje voor hen af!

    Het is mooi beeldend dat jullie het ons even laten zien.
    Bohol is ook een bijzonder eiland met de chocoladeheuvels.

    BeantwoordenVerwijderen