vrijdag 18 december 2015

Back to Ihamahu

Precies vier jaar geleden bezochten we Ihamahu, het geboortedorp van Binja Pattinaya, de vader van Ed's schoonzus. Zo tuften we gisterenochtend op een brommertje vanuit Mahu richting het volgende dorp. We wisten het nog precies: rechts moet de kerk te zien zijn en dan is het gelijk het huis er tegenover...
En ja hoor, daar zat oom Abe, net als vier jaar geleden, op zijn veranda voor het huis! Zijn vrouw verwelkomde ons direct met een versgemaakt ijsdrankje.
Richard Lilipaly, ook familie, werd direct over onze komst ingelicht en kwam gezellig erbij zitten. We hebben gekletst en gelachen, vooral om zijn manier van vertellen.
Later werden we bij Richard thuis uitgenodigd, waar hij samen met zijn kinderen en kleinkinderen was. Met allemaal Nederlands sprekende mensen bij elkaar, waren we een interessante bezienswaardigheid voor de buurtkinderen.
Bij een temperatuurtje van 35 graden, was het rustig zitten in de schaduw met ieder een waterijsje de beste bezigheid.
Tijdens zonsondergang zijn we nog even een kijkje gaan nemen bij de pier. Ook hier was niet veel veranderd. Kinderen springen nog steeds gillend het water in rond zonsondergang omdat het getij dan hoog genoeg is om te zwemmen.

3 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke herkenning, deze mensen zijn tijdloos aanwezig, warm en liefdevol. Oom Abe en Richard en de familie Lilipaly, die altijd zo trouw op Roos haar verjaardag komen, grappig om te zien. Fijn allemaal voor jullie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is erg gezellig allemaal, en de Hollandse taal
    10.000km hiervandaan.
    groetuitassendelft henk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. P/S
    Veel warmte!!
    Dat jullie naast zoveel familie warmte en genegenheid, ook nog eens in de 35 gr celisius zitten is toch extra genieten.Als ik jullie was zou ik daar nog zeker een tijdje onder een grote PALMBOOM met een lekker PLAMBIERTJE verblijven.
    Naar (begrippen) is het in Assendelft ongewoon warm (14/15 gr) dus wij genieten ook zeer.
    Alleen onze familiewarmte alleen gebaseerd op Hollandse Nuchterheid (en dat is andere koek!)
    Ed & Shu Geniet lekker verder!!
    GROETENUITASSENDELFT Henk & Anneke

    BeantwoordenVerwijderen