zondag 27 december 2015

Sfeerreportage CBE

Zoals eerder al genoemd heeft Abba, de eigenaar van Mutiara Guesthouse en Cilu Bintang Estate, een enthousiaste ondernemersgeest en een ongekende creativiteit met oog voor details.
De historie en importantie van Banda Neira wordt niet alleen door middel van de vele schilderijen en foto's verbeeld, maar ook door deze manden met kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.
De tuin van Cilu Bintang Estate is sfeervol ingericht met verschilende tafeltjes en stoelen, een passende moderne creatie met een koloniale uitstraling.
Tot in de kleinste details is is de nootmuskaat thematiek doorgevoerd, zoals hier een afbeelding van een nootmuskaatvrucht in een gemetselde bank rond een palmboom in de tuin.
Er is geen plekje of hoekje onbenut gebleven om de koloniale sfeer door te voeren.
Het logo van de nootmuskaat ontdek je iedere dag weer op een ander item in de tuin of de villa. Niet alleen de tafels en stoelen zijn hiervan voorzien, maar zelfs op de meubels in de kamers is het terug te vinden.

2 opmerkingen:

  1. Wat een stijlvolle reportage, wij kunnen zien dat de designers met gevoel voor historie de inrichting smaakvol hebben uitgevoerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De gordel van smragd heeft jullie toch veel kruiden kennis gebracht. Wat een mooie beelden en verhalen.
    Helaas zijn kruiden niet aan mij besteed (maagproblemen) , dus ben ik zo,n kruidje rorer mij niet Type ha ha. Maar wat treffen jullie toch een rijkdom aan. Indien goed geleid, zou de Gordel van Smaragd (door zijn bodemschatten) toch een van de rijkste landen ter wereld moeten/kunnen zijn. Maar helaas voor de mensen, is de werkelijkheid anders. Ook nog even geconfronteerd met die (verwerpelijke) VOC. Gelukkig heelt de tijd (soms) de wonden. Jullie genieten weer zeer, en leuk dat dan ook op zo.n mooi wijze delen (bedankt). Goed nieuws uit Assendelft is, dat wij dit jaar de warmste Kerst ooit (13,5 c) hebben beleeft, toch ook weer leuk nieuws.
    Jullie zitten er natuurlijk er warmer bij (maar verschil moet er wezen!
    GROETENUITASSENDELFT Henk

    BeantwoordenVerwijderen