dinsdag 22 december 2015

Cilu Bintang Estate

Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, vergeten we direct alle gedane moeite en doorstaande ontberingen om hier te geraken.
Precies vier jaar geleden waren we hier naartoe gevlogen en verbleven toen bij Abba's Mutiara Guesthouse.
Destijds vertelde Abba ons al over zijn meerjaren project en liet hij ons dit speciale hek zien van zijn nieuwe guesthouse in wording. Het hek en ook de tegels in de tuin dragen overal sporen van de geschiedenis onder het bewind van de Vereenigde Oostindische Compagnie.
In dezelfde stijl en met net zo veel liefde als bij zijn eerste guesthouse heeft hij Cilu Bintang Estate ingericht.
Wat ooit een eigendom was van een Nederlandse familie, is nu helemaal door Abba opgeknapt en verbouwd met behoud van originele stijl en sfeer.
Met aandacht en smaak is alles ingericht en met een verbazingwekkende goede en nette afwerking voor Indonesische begrippen.
Overal in het gebouw zijn schilderijen en tekeningen te vinden over de historie van Banda Neira, dat ooit het wereldcentrum van de handel in muskaatnoot was.
Een aparte combinatie dat een Chineesje de deuren opent van een koloniale kamer in Banda Neira.
Waarna een hemelse verrassing op u wacht, op de achtergrond uiteraard.

2 opmerkingen:

  1. Jullie leven is er een van uiterste, wat een schoonheid en sfeer waarin jullie (mogen verblijven). Geniet van die hemelse verrassing, want er zal ongetwijfeld een tijd komen van het klotsen der Golven ha ha. Maar nu is Nu!!! Ik geniet mee! GroetenuitAssendelft (waar het voor het gevoel nog steeds voorjaar is) Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een passie voor "het erfgoed", een groot compliment voor Abba, dit projekt zal hem heel wat zweetdruppeltjes en slapeloze nachten hebben gekost. Daar zou ik best wel een weekje willen logeren! De kers op de taart. Wat een belevenis om daar aan te komen terwijl er zo'n metamofose heeft plaasgevonden! Veel plezier voor jullie samen!

    BeantwoordenVerwijderen