vrijdag 18 december 2015

Putih Lessi Indah

Van Laha neem je een bemo naar Passo. Daar stap je op een bemo naar Tulehu. In de haven blijkt dat inderdaad de boten niet varen op zondag, maar dat er een alternatief is. Huur een speedboot(je) en vervolg je reis naar Saparua. Een uur of drie na vertrek uit Patra Hostel, en circa 34 euro lichter kom je aan bij Putih Lessi Indah op Saparua.
En dan trek je een vergeeld en verweerd boek - immer met het predikaat 'NY Times Best Seller' op de cover - uit de hostel-bieb en vlijt je jezelf heerlijk charmant in de hangmat. Welkom in Ed's wereld.
Voor Shu geldt daarentegen dat zij zich uiteraard niet kan bezighouden met dat gelanterfanter. Hangen in een mat akkoord, maar dan wel met studieboek Tagalog [red: Filipijnse taal].
Ed heeft een duidelijk gevalletje van 'vakantie-luiheid' onder de leden. Onlangs heeft hij daarom een hulphond aangeschaft; alleen is niet helemaal duidelijk welk ras het is. Hij opent koelkast-deuren en sorteert sokken op kleur. Als de krant hier bezorgd zou worden, dan zou hij die vast ook nog gehaald hebben.
Aan Shu dan weer de schone taak om het beestje te verzorgen. De goudbruine prins krijgt zijn Aqua bronwater uitgeserveerd in kokosnoten schelp. Enfin, zo houden we elkaar lekker bezig. 

2 opmerkingen:

  1. Die vakantie-luiheid spreekt mij ook wel aan Ed!
    Ik straks lekker lui borrelen en eten met ome Floyd, tante Tinus en Binnema, Wikje met griep ouder de wol helaas. In Oost bij restaurant Instock happy doen. Geniet ervan daar jongens, bye Harro

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn motto: Je moet doen waar je goed in bent! Zag de pica's van het etentje op FB. Fijne mensen!

    BeantwoordenVerwijderen