zaterdag 19 december 2015

Ken je dat verhaal...

Ken je dat verhaal van die twee die naar Bandaneira wilden gaan? Nou, die gingen niet. Vandaag stonden we vroeg op om op tijd in de haven te zijn voor de afvaart van Ambon naar Banda. Tickets gekocht en ingescheept aan boord van de fast ferry Express Bahari 2B en twee uur later kwam de mededeling dat de boot niet vaart vanwege hoge golven.
Wij vermoeden dat de échte reden van de uitval van de dienst was dat de boot niet vol genoeg zat. Wij moesten nog zo lachen om die andere boten in de haven die wél propvol zaten. Terwijl wij lekker riant de ruimte hadden.
Slechts een kleine selectie witte mannen en vrouwen, een handjevol Indo's en twee brommers wilden de overtocht maken; niet genoeg voor een commerciële rit. Een deel van de charme van Banda is dat het zo lastig bereikbaar en daardoor 'off the beaten track' is. Als alternatieve invulling van de dag bezochten we Salon Mint voor een nieuw 'coup de soleiltje' en morgen proberen we weer naar Banda te geraken met een andere rederij.   

1 opmerking:

  1. Het Aziatische eilandhoppen gaat niet altijd over rozen maar alá als alles glandjes verloopt wordt het te saai! Het is hier half 3 in de morgen en ik denk dat de "slimmy's" nu al onderweg zijn naar Bandaneira. Go your way..., wij horen er graag weer meer over! Good luck!

    BeantwoordenVerwijderen