vrijdag 18 december 2015

Haha Laha!

Een weekje geleden kwamen we aan op Ambon airport. Sindsdien hopten we eilandjes en was het afzien qua internetverbinding, maar nu weer even een update vanuit de hotelkamer-met-wifi in Ambon stad.
We gingen dus op vakantie en we namen mee... de fiets. Nou nee, deze verrassing op de bagageband is niet van ons. Wij reizen licht en hielden het keurig bij één trolley voor twee.
Na een warm kerst-welkom moet je je door een haag taxi-chauffeurs heen werken terwijl je je afvraagt hoe in hemelsnaam die zweetlip van die bloedhitte te vereenzelvigen is met kerstbomen en imdreamingofawhitechristmas.
Onze eerste echte stop op Ambon was bij Patra hostel in Laha. Een aanrader, zeker de nagelnieuwe kamers met het Hello Kitty beddengoed.
We doken bij Blue Motion (muck diving Walhalla recht voor hun deur) en aten bij Cafe Lalenang en hadden het fijn.
Een dagje tuffen op een gehuurde brommer en je weet weer waarvoor je het doet: vergezichten, verlaten strandjes en zwaaiende schoolklassen.
Tijdens zo'n dag ontkom je niet aan de 'Selfie met rooie harses'. Lekker krokant doorbakken. Een en ander resulteerde in de namiddag in een Indonesische schaterlach: 'Bule hidung merah!' [red: witte man met rode neus].
Even de overige bezienswaardigheden van Laha doornemen. Een trapveldje met de onvermijdelijke troep en een knorrende vriend (die linker).
Bij wijze van buitenshuis kerstversiering recyclen ze gelukkig nog wat van die immense hoeveelheid plastic die hier overal verspreid ligt: een kerstbol van ijsthee verpakkingen.
Meewarig mijmert Ed over het lot van deze wandelende sate sapi.
Laha was leuk. Weliswaar werd de doorgaande weg twee dagen afgezet voor een groots huwelijksfeest - met dito muziek die onafgebroken 24 uur per dag, full-blast over het dorp werd uitgekotst - maar dat mocht de pret niet drukken. Al snel keerde de relaxte sfeer terug en was er weer geen zak te beleven in deze negorij; heerlijk!

1 opmerking:

  1. Hallo Ed en Shu Ming, ik ben heel blij om jullie "koppies" weer eens te zien, prachtige avonturen, reizen, vliegen, hitte en die schitterende oceaan, je zal het maar mee kunnen maken! Kasi an,rustig aan met de warme Kerstdagen, geniet!

    BeantwoordenVerwijderen