zaterdag 22 mei 2010

Opruimen en doorgaan

De eerste 24 uur na de geweldadige beëindiging van de demonstraties waren voor Westerse begrippen bizar. Het voorheen bezette gebied was vanuit één checkpoint vrij toegankelijk, zonder toezicht van politie of leger. De buitenlandse pers kreeg volop de kans om rustig tussen de puinhopen rond te lopen. Achter de in alle haast verlaten barricades lagen overal de spullen van de demonstranten alsof ze werden uitgestalt in een verlaten kampement. Het heeft 48 uur geduurd voordat men in Bangkok goed en wel begon met het opruimen. Hieronder wat beeldmateriaal.
Reinigingsdienst veegt straat schoon bij uitgebrande bus.
De politie staat bij menig inwoner van Bangkok niet hoog aangeschreven - de helden van nu zijn de soldaten die een einde maakten aan de demonstraties.
Man zoekt naar restjes schroot bij verbrande bus.
In het midden: de gouveneur van Bangkok - M.R. Sukhumbhand Paribatra - pakt zijn persmoment en komt polshoogte nemen.
Soldaat neemt foto's van beschoten parkeerwachtershuisje.
Nog een persmomentje voor de gouveneur: hier spreekt hij een soldaat aan en dankt hem voor zijn inzet.
Het verlaten kampement van de Reds.
Warzone Bangkok: soldaten achter zandzakken.
Op een Hartman tussen de bronzen olifanten.
De barricades worden afgebroken en verdwijnen in vuilniswagens.
Klein meisje met moeder in papa's vuilniswagen.
Hier hielden de demonstranten zich op en werden toespraken.
Soldaten verwijderen de 'partytenten'.
Peace.

1 opmerking:

  1. Hallo overlevers,

    Het was heftig om de beelden van de afgelopen week te blijven volgen en op dit moment is de catastrofe duidelijk zichtbaar, schokkend voor de mensen die Bangkok een goed hart toedragen.
    In de Media is de sympathie voor de roodhemden afgenomen omdat ze zoveel hebben vernield. De gewone middenstander is hier de dupe van, de mensen hebben hard geploetert, hun bedrijfje te laten voortbestaan en nu dit! Het zal jullie wel aan het hart gaan om het zwarte gat in het dagelijks leven van Bangkok te zien.
    Wij zagen ook dat er mensen zijn die hun nering/ winkel weer opruimen en door gaan met hun werk. Knap hoor dat mensen goede moed houden, dat doen wij dus ook in de hoop dat het leidt tot vernieuwing en verbetering van omstandigheden.
    Sterkte voor de moedigen!

    BeantwoordenVerwijderen