zaterdag 22 mei 2010

Warzone Bangkok

Na twee maanden van protesten hebben de Redshirts zich deze week overgegeven. Maar niet nadat enkele van hun leiders de meute had opgeroepen om Bangkok in brand te zetten. In een orgie van geweld maakt Bangkok nu de balans op. De demonstraties hebben geresulteerd in 85 doden, honderden gewonden en ongekende materiële schade. Afgelopen woensdag heeft het leger een einde gemaakt aan de bezetting van het centrum van Bangkok. Enkele Reds zijn toen overgegaan in brandstichting. Hieronder wat beelden van een stad na 24 uur chaos.
CentralWorld shopping plaza was ooit een van Zuidoost Azië's grootste winkelcentra.
Brandweerlieden werden ernstig gehinderd toen ze de brandhaarden wilden bestrijden.
Daags na de chaos wordt er nog nageblust.
Ook dit is waanzinnig Thailand - poseren als voor een modeshoot.
Siam Square shopping centre en bioscoop.
Winkeliers inventariseren de schade.
Jongen neemt foto van verwoest winkeltje.
Siam Square centrale hal.
Winkelier met niet vergane spulletjes.
Meisje met wat rest van haar kapsalon.
Siam Square - totaal verwoest.
Ook enkele straatjes nabij Siam Square zijn getroffen door de branden.
Thailand, land van de glimlach: "No insurance, we're bangkrupt now".
Siam Square ingang bioscoop.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Ed en Shu Ming,

    Het is bizar om te ervaren waartoe mensen in staat zijn, opgefokt door een leider die de aanzet geeft tot vernietiging, dat kan niet goed zijn! Wij leven met jullie mee, dit mee te maken in het land waar je nu een vredig leven leidt en die prachtige schatten van de oceaan kan zien en beleven. Schrille contrasten, dat wekt emotisch bij je op, wat doe je daar mee? Afsluiten en doorgaan en hopen dat de mensen er wat van hebben geleerd.
    De betrokkenheid is groot, samen sterk voor een goed bestaan!
    Veel liefs en TROOST uit Alphen a/d Rijn!
    Van je Ma'tje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ed en Shu,
    Nou jullie beelden laten er geen twijfel over bestaan, dat het één grote puinhoop is gewor- den. Het zal heel wat tijd en geld kosten, voordat dit allemaal weer is opgeklaard en voordat de situatie in het land weer wat sta-bieler is geworden. Wij kunnen ons daar inder-daad geen voorstelling van maken, maar met deze beelden in ieder geval wel wat meer. Onbe-grijpelijk wat mensen voor hun rechten te denken te moeten en kunnen doen. Dergelijke ac-ties leveren in de meeste gevallen alleen maar verliezers op. Hopelijk dat jullie hier geen verdere gevolgen van ondervinden. José heeft nog 3 weken te gaan en of ze nog naar Bankok gaat is nu de vraag, maar we zien en horen het wel. Hier gaat het meeste naar wens. De tuin is helemaal voor elkaar dus we genieten op dit moment van heerlijk weer op eigen grond. Ook wat voor te zeggen. Genieten jullie maar lekker verder en houd het veilig.
    H.gr. Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen