dinsdag 11 mei 2010

Update: zangvogeltjes

Nog even wat beeld bij het topic over zangvogeltjes. Het gaat dus als volgt te werk: iedereen hangt zijn vogeltje in het kooitje in de stellage. Dan worden de vogeltjes afzonderlijk bekeken en beluisterd. Ze krijgen allemaal evenveel tijd om zo veel en vaak mogelijk te 'zingen'.
Scheidsrechter één legt een soort asbakje met een gaatje in een vissenkom en de vogeltjes hebben de tijd om te zingen totdat het bakje is gezonken.
Scheidsrechter twee beoordeelt de vogeltjes stuk voor stuk en noteert het aantal keren dat de vogeltjes binnen de tijd 'zingen'.

2 opmerkingen:

  1. Hé Ed en Shu Ming,
    Wat verzinnen de mensen toch een grappige dingen, zo'n zangvogelconcours is beter dan een Kemphanengevecht. Het lijkt mij heerlijk om s'morgens wakker te worden met het geluid van de tropische vogels. En dan hier in Avifauna, daar worden in de zomer demonstraties gegeven met roofvogels, als ik daar dan heel dichtbij in het zwembad lig te dobberen scheren de roofvogels over mijn hoofd, lekker spannend! Groet van Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Ed en Shu, leuk, dat jullie nu ook op Skype zitten. Weet zelf ook nog niet precies, hoe het werkt, want gebruik het niet, omdat José niet op skype kon komen. Dus de webcam was tot nu toe nutteloos. Mijn skypenaam is ruudje93. Hoop, dat je het kunt vinden. Verder hebben jullie weer erg leuke foto's en berichten toegestuurd. Je zal zoiets maar krijgen voor je moederdag, terwijl je kinderen zo ver weg zitten. Heb vandaag met je pa de motor van de boot gehaald. Was weer kapot. Hoop, dat hij voor een redelijke prijs te maken is, zodat we gauw weer kunnen varen. Hoe verzinnen ze dit soort dingen met die vogels. Geweldig. Zouden ze bij ons niet opkomen. Weer veel plezier en hopen, dat de euro weer meer waarde krijgt. Weten jullie trouwens, of het voor José riskant is, om half juni naar Bankok te gaan. Ik hoor het wel. H.gr. van Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen