zondag 2 mei 2010

Snorkelopbrengst

De baai Keluk Terma bevindt zich in het Noordoosten van Perhentian Kecil. Aan de Noordwest kant van het eiland liggen nog twee andere waanzinnige baaien: Adam and Eve Bay en Turtle Beach. Na een aantal keren snorkelen in de drie baaien bleek dat er zoveel te zien was dat we hebben afgezien van dure scubaduiken. Ons ben tenslotte zûnig. Mede op verzoek van broerlief hierbij de opbrengst van de verschillende snorkelsessies: waanzinnige knalblauwe en zelfs goudkleurige koraalformaties, een Green Turtle, een Giant Pufferfish, diverse Bluespotted Stingrays, een Giant Grouper, vijf verschillende immense Titan Triggerfish, ongekend grote Parrotfish, tientallen anemonen met talloze Sadleback Annemonfish (beter bekend als Nemo), vier supersize Angelfish, hele scholen Needlefish, een familie van zes (!) gigantische Green Humphead Parrotfish en één enorme en circa twintig schattig kleine Blacktip Reefsharks.

Een eigen gemaakte, niet van het Internet geplukte, goed gelukte foto van een Blacktip.

Bewijs van authenticiteit van de foto: Shu zij aan zij met Blacktip.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een lijst met prachtige dieren! Ongelofelijk dat jullie van al dat moois mogen genieten. De welbekende Jacques-Yves Cousteau, deed er in zijn 87-jarige leven heel wat langer over om met zijn Calypso van rif naar rif te varen om zoveel nieuwe soorten te ontdekken! Veel snorkerl en duikplezier toegewenst vanuit Alphen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé zo zien wij "onze zeemeermin" van dichtbij, het is heerlijk dat je onder water geen vervelende mensen tegenkomt. Je kan heerlijk rustig om je heen kijken naar het bijzondere zeeleven, dat mogen ervaren is een reden om dankbaar te zijn! Samen is het een rijke ervaring, een topjaar voor jullie beiden!
    Groet van Jan en Ma

    BeantwoordenVerwijderen