donderdag 15 september 2011

Fietstochtje

De Canadese Patrick huurt de aankomende twintig jaar een 'courtyard' in Lijiang's old town Shuhe. Hij is samen met zijn Chinese vriendin Liping druk bezig om het typisch Chinese ommuurde huis met binnenplaats om te (laten) toveren tot een guesthouse. Het stel liet het project even los en maakte tijd vrij om met ons en onze gastheer en -vrouw een rondje te toeren op gehuurde mountainbikes. Patrick fungeerde met zijn nieuwe blauwe bolide als gedreven gids. Hij loodste ons als een ware padvinder door pittoreske dorpjes en gunde ons menig Kodak moment.
Ed naast zijn mountainbike, modelletje Aziatisch meisje. Ook met het zadel op uiterste stand voelde het alsof hij weer op zijn oude BMX zat.
In een gehucht waarvan de Chinese naam zich laat vertalen als 'Jade Water Dorp' klommen we tegen een heuvel op om het indrukwekkende uitzicht over de jade-kleurige vijvers te bewonderen.
De vijvers presenteren op zich lieflijke plaatjes, maar onder de waterlijn troffen wij het onmiskenbare rumoer van een grote scholen Oncorhynchus Mykiss.
In Ed's verre verleden viste de familie forellen uit Franse beekjes om ze in aluminiumfolie op de bbq te deponeren. Een mooie trip down memory lane.

2 opmerkingen:

  1. Ha, een orginele bike, dat's de kans om even een snelle sprint te maken. Nu zijn Patrick en Liping de gelukkigen om samen met het "orginele paar Ed en Shu Ming" een rondje te toeren! Wat een schoonheid, de levensweg, helder stromend water, vis en sterke stenen!

    Wat een zegen als je gezond mag zijn!

    Vanavond beleven wij de lezing van dr. Art Vogel, van de Hortus te Leiden(plantengroei en orgideeën in Maleisië). Met veel plezier gaan wij naar de Aziatisch Flora in de Vlinder het gebouw van de IVN, Alphen a/d Rijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Ed en Shu,
    Wat weer een geweldige foto's en belevenissen van jullie. Inderdaad zou je zelf ook zulke dingen moeten beleven, maar helaas is niet iedereen daartoe in staat. Daarom heel fijn, dat jullie ons elke keer op afstand mee laten genieten van al dat moois. Het is bijna niet te behappen, wat jullie allemaal zien en meemaken. Al die kleuren en bijzonderheden maken een mens vanzelf vrolijk en ook het leuke, dat je allerlei aardige en interessante mensen ontmoet. We hebben er zoals steeds weer erg van genoten en danken jullie weer voor al deze fantastische info.
    H.gr. Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen