dinsdag 20 september 2011

Knieharen-soep

In het dorpje Shuanglang aan Erhai lake zochten we een eetgelegenheid in de hoop een plaatselijke lekkernij te mogen proeven.
Liping (links) neemt het heft in handen en wijst aan welke ingrediënten we willen eten en overlegt met de kok op welke wijze deze bereid dienen te worden.
Terwijl Sneeuwwitje deze foto maakt, kijken de drie dwergjes Patrick, Ronny en Ed vol verwachting richting de keuken en wachten geduldig af.
Uiteindelijk hebben we naast de gefrituurde kaas als specialiteit uit deze streek, tevens een overheerlijke knieharen-soep mogen ervaren.

1 opmerking:

  1. Hoi smikkelaars,

    Jullie zitten er echt zo voor klaar..., wat zal de wok ons brengen, het landleven in Shuanglang blijkt eenvoudig maar goed te zijn!
    Zo grappig om te zien!

    Gisteren zag ik bij omroep Max een reisreportage van Erica Terpstra. In het Boedistische land Bhutan zat Erica o.a. te kouwen op gedroogde kaas. Dat kon je 7 uur lang volhouden (voor onderweg), ja.., wat zeuren die Amerikanen dan over "hun" kouwgom, het komt allemaal uit die oude Aziätische culturen!

    Zo te zien heeft Shu Ming de jongens enthousiast kunnen maken voor de knieharensoep, dat lijkt me echt wat voor Jan, dan kan hij ook eens stoer doen!

    BeantwoordenVerwijderen