zondag 11 september 2011

Holiday the Chinese way

Door de snelgroeiende economie van China zijn steeds meer Chinezen in staat op vakantie te gaan. Echter, de verwachtingen van deze vakantiegangers en de manier waarop zij vakantie vieren verschillen hier en daar van de onze.
Allereerst spreken zij af met zoveel mogelijk vrienden, familie en/of collega's om gezellig met z'n allen op pad te gaan. Vooral veel gillen, schreeuwen, brullen en blijde foto's maken behoren bij het typische Chinese vakantiegevoel.
Wíj willen bijvoorbeeld veel liever heerlijk rustig met ons tweetjes picknicken bij het bergmeer.
Als vanzelfsprekend schaffen onze Chinese vrienden, afgekeken van de televisie, een complete outfit voor bergbeklimmers aan.
Het liefst zijn ze uitgerust met een professionele Canon of Nikon. En als het niet anders kan, dan maar zoveel mogelijk foto's maken met hun iPhone 4 zoals deze Chinese toerist.
Wij daarentegen gebruiken heel gewoon onze Canon G11 voor onze plaatjes.
De Chinezen zijn dus altijd zeer goed voorbereid en hebben er reuze veel zin in. Waar ze echter geen rekening mee houden, is dat ze een redelijke conditie moeten hebben om op 4000+ meter hoogte een berg te beklimmen. Gelukkig zijn daar deze lieve ezelsruggetjes voor.
En wanneer het zelfs te zwaar wordt voor deze 'draag'-dieren, dan worden ze verder ingezet als 'duw'-dieren om de Chinese wandelaars de berg op te duwen.
Wij echter trotseren het liefst de berg op eigen kracht.
Eén ding moeten we de Chinezen nageven: deze zuurstoffles behoort tot hun standaard uitrusting. Daar hadden wíj nou weer niet aan gedacht.

1 opmerking:

  1. Reizende beelden, bestendig zijn tegen hitte, regen, storm, hoogte en diepte, er komt ontzettend veel voor kijken! Zo leren wij om daar eens over na te denken "de uitrusting" kan heel verschillend zijn.

    Bij ons is dat de caravan, waar alles al op/in en aanzit, verwarming, water, electra, kleding, dekens, fietsen/rek, ja en ik neem altijd plantjes mee om een reistuin te maken. Wat een luxe, ha, ha!

    Shu Ming heerlijk genietend bij het bergmeer en Ed aan de zuurstof, inderdaad komt het niet zo snel bij ons op dat de tot 110 mtr. reikende populieren, die veel zuurstof produceren, op de hoogte van 4000 mtr. het helemaal laten afweten. IJle hoogte blijft over!

    Love you reizende ondernemers, keep smiling, dan mag je vast wel eens wat zuurstof lenen!!!!

    BeantwoordenVerwijderen