dinsdag 13 september 2011

Mid-Autumn Festival

Chinezen en Vietnamezen vieren ieder jaar op de vijftiende dag van de achtste maand van de Chinese kalender, de zogenaamde 'Nacht van de Maan', het Mid-Autumn Festival. Het oogstfeest is één van de vier belangrijkste festivals in China en het heeft een geschiedenis die maar liefst drieduizend jaar terug gaat.
Voor een dergelijke feestelijke gelegenheid was Ed uiteraard gaarne bereid om zijn overhemd keurig te strijken.
De droom van menig Westers man: een Aziatische dame gehuld in glimlach en keukenschort die een sextet zelf gebakken koeken presenteert.
Enfin, een belangrijk onderdeel van het festival is het eten van de mooncakes. Vrienden geven elkaar de mooncakes, maar heden ten dage hebben ze ook een soort kerstpakket-fuctie. Werkgevers geven hun werknemers de koeken en prachtig verpakte sets worden verstuurd aan zakenrelaties.
Er zijn veel verschillende soorten mooncakes met evenzoveel verschillende soorten vullingen. Shu's favoriet is de mooncake met lotus-seed-paste-double-egg vulling. Op de foto toont ze met graagte hoe die ongeveer smaakt.
Onze vrienden Cyril en Ronny vroegen ons hen te vergezellen naar een BBQ die vrienden met een guesthouse in aanbouw op de Nacht van de Maan organiseerden.
Ronny lijkt wat bedenkelijk te kijken naar Ed's vegetarische BBQ opstelling, maar uiteindelijk gaf hij ruiterlijk toe dat de, voor Chinezen onbekende gegrilde ananas-saté uitstekend smaakte.
Cyril en Ed met op de achtergrond gastvrouw Liping.
Ed eet zich ongegeneerd de rimpels terwijl gastheer Patrick op de achtergrond zich de zweetdruppels stookt om de troepen te voorzien van voer. Kortom, het was geweldig.

1 opmerking:

  1. Het maakt een moeder gelukkig om jullie daar zo te zien, de midzomer maan heeft zijn positieve stralen naar onze wereldreizigers gezonden. Het wordt ons helemaal duidelijk waarom deze reis een schat aan kennis en culinaire genoegens opleverd!

    Vrienden en vriendinnen om je heen doet het gemis van familie en Hollandse vrienden vergoeden.

    Wees gelukkig..., samen!

    BeantwoordenVerwijderen