zondag 6 maart 2011

Dagje brommeren

Vandaag kregen we een dag kado. We zouden eigenlijk vandaag (zondag) terug naar Medan reizen om dinsdag het vliegtuig te nemen naar Banda Aceh. De maandag hadden we in het schema staan voor het versturen van de belastingaangiftes en de afronding van de administratie. Die dingen konden gisteren echter al op de 'To-do-lijst' afgestreept worden.
Dus huurden we in de vroege ochtend een brommer en gingen op pad naar de hot spring aan de Westzijde van het meer.
Je kan helende baden nemen en genieten van de zwavellucht die er hangt.
Shu bij de oorsprong van de hot spring.
Er werd ons afgeraden om op de terugweg dwars over het eiland te steken. Eigenwijs als we zijn legden wij dit advies uiteraard naast ons neer. Wat volgde was een helse rit over een nagenoeg onbegaanbare weg. De gekozen route voerde ons echter wel langs afgelegen dorpjes, duizend zwaaiende kindertjes, dwars door een bos met karbouwen en langs grasgroene rijstvelden. Het was het waard.

4 opmerkingen:

  1. Hé jonge ontdekkers,

    Gaaf zeg zo'n overlevingstocht, aan zo'n land blijft een menselijke ziel denken! Daar wonen de kinderen die waarschijnlijk niet verder komen dan hun dorp, het is al spannend voor ze als er een stel "wilde"blanken langsscheuren op een brommer! Lachen..., hier blijf je jong bij! (ik ook Ma)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai mensen,

    Hou er wel even rekening mee dat Sumatra aardbeving gevoelig is, snel naar buiten als je gerommel voelt! De mensen zijn het daar wel gewend, voor ons is het een bijzondere ervaring! Ja er is overal wel wat! Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou Ma je had een helderziende blik! Hoop dat jullie vandaag na een snorkelsessie snel naar hoger gelegen gebied zijn getrokken. Zag dat je op Pulau Weh ruime boven te 500 meter een plekkie kan zoeken. Groeten Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He Eddie en Shu,
    Heb het hele circus weer doorgenomen. Zijn de afgelopen weken bezig geweest met het opknap-pen van het huis. Is goed gevorderd. Kamer, keuken, toilet, douche, overloop en trapgat zien er weer geweldig uit. Ja, je hebt werk- en raspaarden. Maar het is jullie van harte gegund. Tenslotte hebben jullie er van tevoren ook hard voor gewerkt. Wat weer een mooie foto's en geweldige belevenissen, die jullie de afgelopen weken hebben opgedaan. Wij hebben hier ook het plezier er van. We blijven jullie op de voet volgen en beleven het daardoor ook een beetje mee. Kijken uit naar de volgende sessie, want net als jullie zeggen, daar gaat natuurlijk buiten alle mooi dingen om, de nodige tijd in zitten. Maar het is voor het goede doel. Groeten van hier en tot horens.
    Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen