dinsdag 1 maart 2011

Fruitsalade

In Nederland zien we in het voorjaar krokussen, narcissen en tulpen langs de weg. In Azië is de berm bezaaid met wat exotischer plantjes: de inhoud van een zomerse fruitsalade.
Als je in de Appie langs de ananassen loopt vraag je jezelf wellicht wel eens af: hoe groeien die dingen? Hierboven ziet u het antwoord op deze vraag. In een soort struik. Het lijkt net of iemand zijn ananas heeft laten vallen, maar het is daadwerkelijk de Ananas Comosus.
Drie wetenswaardigheden om u te redden uit een stilgevallen conversatie: Wist u dat bananen krom zijn omdat ze naar het licht groeien? En dat ze met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid oorspronkelijk uit Papoea Nieuw Guinea komen? Of dat Travassi het helemaal fout had, want bananen groeien niet aan een boom, maar aan een plant?

1 opmerking:

  1. Hé hartverwarmers,

    Noordewind zorgt hier voor winterkou, jullie zorgen voor een beetje zomerzon!
    Een vers banaantje door de zon geruipt, dat gaat er vast wel in, voor deze chequita's hier in Holland aankomen (met spinnen) hebben ze een lange reis afgelegd. Zijn er nog mensen die rap de boom inklimmen om een kokosnootje op te halen? Knuffel Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen