dinsdag 15 maart 2011

Kilometer nul

Waar zitten jullie ergens? Nou, als je het de Indo's vraagt, dan zijn we bij kilometer nul, waar de wereld begint.
Ze hebben er een mooi abattoir/monument voor opgericht. Volg de pijl naar "The monument of zero kilometer of Indonesia".
Dit punt op Pulau Weh, Sabang, zou kilometer nul moeten zijn. Het meest Westelijke punt van Indonesië. Na een blik op de kaart kan iedere amateur padvinder echter concluderen dat er nog een zooitje Indonesische eilanden ten Westen van Pulau Weh - en daarmee ten Westen van het monument - liggen.
Een toeristische trekpleister op zijn Indonesisch: treurige scheefgezakte hectometerpaal en uitgezakte plastic stoeltjes met uitzicht op een volgekalkte betonnen rand en vervelende aap.

1 opmerking:

  1. Hé Ed en Shu Ming,

    Zo heeft elk land z'n specialiteit, vanaf nul beginnen lijkt mij een goed idee! Heerlijk dat er op dit eiland een mogelijkheid is voor de traditionele waterspecial, dat hoort bij jullie, duiken, snorkelen, je vrij voelen!

    Wij maken plannen om op 11 april naar Rotterdam te gaan, Zuidpleintheater, luisteren naar de Chinese Opera! Samen met Mart en Roos
    gaan wij ons verdiepen in de Chinese cultuur. Pa Jack heeft het er al druk mee en Ma Rebecca vindt het gezellig met z'n allen!

    Heerlijk dat we wat van jullie horen en zien!
    Kiss van Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen