zaterdag 5 maart 2011

Danau Toba

We zitten in het dorpje Tuk Tuk op het eiland Samosir in het meer Danau Toba in Noord Sumatra. Volgt u het nog? Danau Toba is het grootste vulkaan krater meer ter wereld. Het zooitje kwam ergens 70.000+ jaar geleden tot een uitbarsting en de aswolk veroorzaakte een wereldwijde temperatuurdaling van 3-5 graden. Al onder de indruk van de superlatieven? Wat denkt u hiervan: het meer heeft een afmeting van 1.700 km2. Dat is precies 10 keer zo groot als Texel.
Vergezichten in Toba omvatten veelal een hoop water. En af en toe een bootje. Het is er sereen en extreem rustig. De meditatieve momenten zijn hier geheel 'free of charge'.
Even een citaat uit The Lonely Planet reisgids over Hariara, het guesthouse waar we verblijven: "It doesn’t look like much from the road, but walk downstairs and you’ll find clean, well-done rooms that open to a lovely garden and lawn area and a sweet slice of lake front. A great choice!" We vangen door de beluik al een glimp op van de tuin.
Terwijl een tropische verrassing haar lange ravenzwarte haar kamt in dit hof van Eden constateren wij: zo heel af en toe heeft The Lonely Planet het bij het rechte eind. Geloof het of niet, we zijn hier feitelijk naartoe gekomen om in alle rust onze administraties te doen en vervolgens de Belastingaangiftes 2010 in te dienen. Kortom: BTW, IB, tabellarisch kasboek, jaarstukken, verlies- en winstrekening, balans en regelmatig een snufje Bougainvillae om weer tot rust te komen.

1 opmerking:

  1. Lucky Boy en Happy Cirl,

    Wat jammer nou dat die stomme belastingaangifte roet in het eten strooit, Shu Ming past hier helemaal in het landschap.
    Ik zie daarbij een groetentuintje, Ed een tuinhuisje timmeren en ik kom dan samen met Mart een Roos een weekje logeren in het gastenverblijf, 'k wil dan wel even het gras maaien en de was strijken, ha, ha! We laten de witte poes ook even emigreren want die mis ik ook, haar foto hangt nu op het toilet!
    'k Ga alvast sparen! Bick smile, ja het was hier vannacht weereens 3 graden onder nul, met een hartnekkige oorontsteking wordt het tijd dat ik spoedig naar de zon ga!

    BeantwoordenVerwijderen