dinsdag 22 maart 2011

Schildpaddensoep

We zitten inmiddels ver weg van Pulau Weh, in het West Sumatraanse Pariaman. Maar de volledigheid gebiedt ons u nog even te verblijden met wat foto's van onze snorkelsessies op het tropische eiland Pulau Weh. Dit vrolijke schouwspel kwamen wij onderwater tegen. Een Green Turtle doet zich tegoed aan een - hopelijk dode - kwal. We horen u sidderen bij het idee. Klinkt het Engelse Jellyfish u wellicht smakelijker in de oren?
Zo voltrekt de jacht van een schildpad zich zo ongeveer: langzaam dobbert hij wat door het water en doorkruist hij fladderend het groene rif.
Daar achter het koraal vermoedt hij een heerlijke hap, want het aroma van een overmatig sappige Jellyfish waaiert hem in de warme stroming tegemoet. Dit plaatje doet u, net als onze vriend, natuurlijk ook watertanden.
Shu geeft als een ware bordjes draaiende Leontien aan hoe groot de Jellyfish is.
We zijn tijdens het snorkelen heel wat van die jongens tegengekomen. Deze bemoste kerel zat zich lekker te camoufleren op het koraal. Let wel, deze foto is op drie meter diepte genomen. We konden wel concluderen dat hij ietsie beter is in het inhouden van de adem.
Om de een of andere reden gooide deze schildpad zijn handen in de lucht en ging hij er als een haas vandoor.
Was het wellicht al dat functioneel naakt, of vermoedde hij een not so happy ending in een warm bad, om vervolgens te worden opgediend als de gevreesde Chinese Schildpaddensoep?
Fly Forrest fly!

1 opmerking:

  1. Hallo Ed en Shu Ming,

    Grappig dat jullie ons even mee laten spotten in een ander oceaan gebied. Onverwachte ontmoetingen, nu eens met een groene schilpad.
    De souplesse van Shu Ming is ver gevordert en Ed weet de zeevrienden wel op hun gemak te stellen.

    Deze situatie sluit goed aan bij m'n klus van vandaag. Ik heb met een lange stok/met staalborstel de terras tegels schoongeschrobd.
    Er komt geen hogedrukreiniger of water aan te pas, want we zijn bezig met duurzaamheid! Het is heel goed voor m'n conditie, zo heerlijk in het lentezonnetje aan het werk dat doet mij goed! Het mos is van de tegels!

    De schildpad ziet er uit als m'n terrastegels....., een uitdaging voor de staalborstel! Gelukkig voor het slimme dier woon ik in een ver...., kikkerland. Daar zijn wij hard aan het werk om alles netjes te maken voor de komende zomer!

    De kikkers zijn aan het paren, de merels zingen 's morgens vroeg, er zijn roodborstjes, mezen, duiven, mussen en een ravenpaartje in de tuin. Zij komen smikkelen van pinda's, zaad en fruit. Wij maken er een gezellige boel van!

    Liefs van je Ma'tje!

    BeantwoordenVerwijderen