maandag 28 maart 2011

Kindergarten

Vlakbij de Engelse school is er de ACE Kindergarten. Evi, de weduwe van het schoolhoofd van ACE, is al acht jaar het hoofd van deze kleuterschool. Eerst was de kleuterschool gevestigd in het gebouw naast de Engelse school. Wegens ruimtegebrek zijn ze verhuisd naar een grotere lokatie en is de oude omgetoverd tot koraanschool. Trek je schoenen maar uit, dan gaan we met Evi de nieuwe lokatie bekijken. Hello class, how are you doing? I’m fine teacher, and you? Er werd kort lesgegeven aan de mini Indo’s: buitenlanders hebben grote neuzen, en hun lange lijf is vaak wit. Sommigen van de in uniform met stropdas gestoken kids waren erg nieuwsgierig. Terwijl anderen eerst dankbaar gebruik maakten van de rug van hun vriendinnetje om achter weg te kruipen. Dit was de leukste van de zes klasjes. Let vooral op het kapsel van het jongetje middenin het groepje. Dat wordt vast en zeker een hartenbreker.
Bij het afscheid geven de kinderen guru Shu een handdruk en brengen haar hand als teken van respect naar hun voorhoofd.

2 opmerkingen:

  1. Hé Lieverds,

    Wat een ontzettend fleurig beeld is dit van de kids op Sumatra, met zo'n interessant stel reizigers beleven zij de dag van hun leven!

    Gelukkig hebben zij blije gezichtjes en de moedige lerares gaat door met missie van haar overleden man. Respect voor zo'n vrouw, zij heeft een doel in haar leven!


    wij waarderen jullie inzet en belangstelling voor de "mensen" in dit veelzijdige land.

    Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een hoog knuffelgehalte!

    BeantwoordenVerwijderen