vrijdag 16 december 2011

Bevend naar Banda

Na Nusa Laut zetten we onze zinnen op de Banda Eilanden. Tot ons verdriet lazen we echter nieuwsberichten over de vliegverbinding tussen Ambon en de Banda Eilanden die gestaakt zou zijn. Dat zou betekenen dat we afhankelijk zijn van langzame veerboten die zeer zelden de eilanden aandoen. Gelukkig bleken de berichten achterhaald en was Nusantara Buana Air (NBA) bereid om ons voor een prikkie een slinger te geven.Hier loopt Ed – nee, niet die persoon met die Mickey rugzak, maar die kerel verderop met de zwarte tas – richting ons vervoermiddel van keuze: de NBA propeller aangedreven vliegmachine.Niks geen slurf of vliegtuigtrap, je klimt er gewoon in via een uithangtrapje. De letters ‘PK’ op de vleugels staan overigens voor Prima Kist. Desondanks waren we geenszins onbevreesd over de afloop van dit avontuur.Er is plaats voor tweeëntwintig passagiers, twee piloten en een derde bemanningslid. De functie van deze laatstgenoemde is ons totaal ontgaan. Voor vertrek stak hij zijn duimen op richting één van de piloten, om vervolgens te gaan zitten en zich tot na de landing niet meer te verroeren.Na 9/11 zijn de deuren van cockpits hermetisch gesloten. Het is daarom leuk om weer eens mee te kunnen gluren over de schouders van de piloten. Het is des te leuker als het allemaal nogal Spartaans aandoet: dit is écht vliegen.Een blik naar buiten; met excuses voor de vieze raampjes. Note ter uwer geruststelling: de propeller stond niet stil en de vlucht verliep vlekkeloos.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Lieve Shu en Ed,

    Shu weer een beetje bijgekomen van je verjaardag?

    Zag er allemaal weer lekker uit dat eten!

    Ziet er naar uit dat het nu opeens weer lukt om berichten op jullie site te plaatsen.

    Prachtige avonturen en belevenissen van jullie op de Molukken. Prachtige foto's van alle lieve mensen daar. We hebben er hier flink van genoten.

    Inmiddels gaan we hier richting het weekje van feestdagen. Kerst en Oud en Nieuw komen snel dichterbij.

    Gisteren zijn we met z'n negenen een dagje uit geweest naar Maastricht en het Vrijthof. We hadden een lekker zonnetje en een gezellige dag.

    Vandaag zijn Sally, Roos en Sandra met Pa naar het ziekenhuis voor zijn volgende operatie. De operatie is morgen en wanneer hij naar huis mag is nog niet duidelijk. We hopen dat hij met Kerst thuis kan zijn, maar is nog niet bekend.

    Jesse is samen met Dana naar Roterdam om de verjaardag van Jesse ook in Rotterdam te vieren.

    De jaarwisseling zijn Roos en ik om 24.00 uur vrij dus we gaan maar weer knallend het nieuwe jaar in.

    Voor jullie alvast hele fijne feestdagen en een goed nieuwjaar!

    Groeten,
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En hoe hebben jullie dat vliegtuigje geboekt? Wij hebben de grootste moeite een agent te vinden die voor ons boekt.

    BeantwoordenVerwijderen