vrijdag 9 december 2011

Ome Abe

Vanuit Nederland kregen we te horen dat een neef van Opa Pattinaja, oom Abe, nog in Ihamahu woont. We moesten hem natuurlijk opspeuren en de hand schudden.We vonden oom Abe en maakten met handen en voeten duidelijk wie we zijn. Zijn schuchtere blik op de foto doet anders vermoeden, maar hij was wel degelijk verheugd met ons bezoek.Oom Abe’s huis, rechts in beeld, staat aan de doorgaande weg, tegenover de kerk.We gaven hem wat uitgeprinte foto’s van de Pattinaja’s en hij vergezelde ons naar Rumah RP – feitelijk aan het einde van de straat. Daar dronk hij met ons een verse kop teh manis.

3 opmerkingen:

  1. Wat ontroerend deze man, Oom Abe, zoals alle Pattinaja's heeft ook hij een karaktervol gezicht. Het is goed om te zien dat hij in een smaakvol huis woond, netjes aan de weg en tegenover de kerk, op "heilig" terrein!
    Stoere rakker, heerlijk op zijn warme eiland!

    Wij wensen hem een gelukkig leven toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sandra Pattinaja9 december 2011 om 10:43

    Lieve Ed en Shu,

    Helemaal geweldig om oom Abe hier zo te zien!!! Hij is nog precies zoals ik me hem herinner. Geef hem maar een hele dikke zoen van ons! Mooie foto's ook van onze mooie Ihamahu! En heel erg bedankt voor het mooie mailtje die jullie hebben gestuurd. Maar het mooiste is toch wel de kaars die jullie voor onze dappere en lieve broer hebben aangestoken. Ik zat en zit hier met tranen in mn ogen. Heel erg mooi en ontzettend lief dat jullie dat voor hem hebben gedaan! Dank jullie wel!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha die Ed en Shu,
    Het laatste deel van de onderwaterfoto's hadden we nog niet gezien. Wat een prachtige beesten zijn er toch onder water. Die krijg je normaal niet te zien en nu dus wel. Geweldig, dat jullie in het dorp van de familie van Roos zijn beland. Dat zal een hele ervaring zijn geweest en bijzonder, om dat mee te mogen maken. Je kunt je van hier uit niet voorstellen dat dit allemaal maar mogelijk is. We genieten in ieder geval volop mee. Shu alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag morgen. Geniet er maar met volle teugen van in dat verre Ihamahu. Het eten en drinken is er ook super, als we het zo zien. Nou weer tot de volgende serie en de h.gr. van ons Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen