zondag 4 december 2011

Lunterse boer

We kwamen aan op de luchthaven van Ambon stad en namen een taxi. De chauffeur had een Ajax vlaggetje aan zijn binnenspiegel hangen en bleek een familielid te zijn van Simon Tahamata. Kent u die naam nog? Even speciaal voor Rene N. een herinnering. Het werd nóg leuker toen we er achter kwamen dat hij een ver familielid van de Pattinaja's - de schoonfamilie van Ed's broer Martin - bleek te zijn. Taxichauffeur Berti komt net als de familie van Roos - de vriendin van Martin - uit het dorp Ihamahu, op het eiland Saparua.
We werden, samen met een Frans stel waarmee we de taxikosten deelden, gedropt in het dorpje Natsepa bij een guesthouse met een onuitspreekbare Indonesische naam: 'Loenterse Bo-er?'.
Maar het bleek gewoon een verwijzing naar de gemiddelde inwoner van het prachtige Gelderse dorp Lunteren, waar de familie van de eigenaar (heeft) (ge)woon(d/t). Dit zijn Ed en Willem (gelieve geen grappen te maken over een mogelijke gelijkenis met de notoire bever-broers van de Fabeltjeskrant) voor het handgeschilderde reclamebord van de toko.
Willem is een Malukku uit Rotterdam die zijn Hollandse leven heeft ingeruild om de droom van zijn vader - een guesthouse aan het strand van Natsepa - voort te zetten. Sinds twee maanden is de vrolijke, voormalige medewerker van dierentuin Blijdorp, fulltime beheerder en uitbater van de familiebusiness. Wat ons betreft wordt het een groot succes.

3 opmerkingen:

  1. Hallo Ed,

    Familie Manuputty komt uit Krimpen en hun familie woont in nNatsepa als je bij familie langs wil dan kan dat. Ben je bereikbaar via mobiel of kun we een Skype afspraak maken?

    Opa heb ik jullie blog laten zien! Hij lachte mij uit dat hij daar is en ik niet

    Groeten Mart

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vindt dit werkelijke helemaal toppie!!!
    Wat een grappige toestand, het lijkt wel of jullie in een dorpje om de hoek zijn!

    Wij krijgen hier het gevoel dat wij alleen maar op onze brommer hoeven te stappen om bij jullie Kerst te kunnen vieren! 'Ha, ha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Ed,

    Sorry voor de taalfouten in het vorige berichtje.

    Mochten jullie verder reizen naar de plaatsen waar de ouders van Roos vandaan komen, dan moeten jullie maar even mailen of Skypen.

    Op Suli woont de familie van Haliwela. Haliwela is de familie uit Krimpen de kinderen van een zus van de moeder van Roos.

    Verder woont er ook familie van Max Manuputty uit Krimpen aan den IJssel.

    Pa moest niet lachen omdat hij daar is, maar omdat jullie daar zijn en niet ik!

    Veel plezier,
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen