woensdag 20 juli 2011

Chaozhou China

Waarschijnlijk kent geen van u de stad Chaozhou in het Oosten van de Chinese provincie Guangdong. Dat is toch jammer, want het is best een leuke plaats. Laten we u even meenemen voor de kersen op de Chaozhou taart.Uw vriendelijke gids toont hier de Guangji brug, waarvan de oorsprong dateert uit het jaar 1170.
Dit toeristische hoogtepunt - niet het gele mobiel, maar het bouwwerk er achter - betreft de Guangji poort. U snapt het al, die staat vlak bij de Guangji brug.
Hier scheurt een dame op haar elektrische brommer langs de Kaiyuan tempel waarvan de geschiedenis zelfs terug gaat tot 738 na Christus.
We kregen een beetje het gevoel dat het zo'n fotografische dag werd waarbij er iedere keer iemand door het beeld loopt, of in beeld gaat staan. Enfin, deze Chinese wandelt onder de prachtige bomen op de binnenplaats van de tempel.
In de Boeddhistische tempel staan veel beelden, waaronder deze 1000-armige van Guanyin, de godin van de barmhartigheid en de compassie.
Staat er weer iemand in beeld, dit keer op het binnenplein voor de Kaiyuan County Guard tempel.
Guanyin is toch wel één van Ed's favorieten. Ze wordt door vele Chinezen gezien als de bron van onvoorwaardelijke liefde. Is dat niet mooi?
Niet alle goden kunnen een A+ lokatie afdwingen. Sommige mindere goden resideren onder een golfplaten dak naast de airco uitlaat van een monnikenvertrek.

1 opmerking:

  1. Hallo Ed en Shu Ming,

    De spirituele ziel van de Chinees is veelzijdig, dat komt duidelijke over mede door de beelden die wij zien. Over duurzaamheid kunnen wij nog wat van ze leren, een tempel van eeuwen geleden, niet door oorlogen verwoest maar bij tijd en wijle netjes onderhouden/bijgehouden! Goed hoor!

    De oorsprong van deze cultuur gaat dus eeuwen terug, je kan je voorstellen wat daar allemaal gebeurt is met mensen die lief en leed meemaken. Dat vind ik altijd heel bijzonder van deze speciale steden.

    Voor jullie nog even een groet van een moeder die nog even lekker in 'd er ééntje naar de Tour de Franse zit te kijken...,heerlijk, prachtige rit met hoge bergen, van Cap FR naar Pinerolo Italië.

    BeantwoordenVerwijderen