dinsdag 26 juli 2011

Nan Pu Tuo tempel

Eén van Xiamen's tourist-hotsspots is de beroemde Nan Pu Tuo tempel. De aan de godin Guanyin gewijde tempel staat bekend om zijn prachtige architectuur en geweldige ligging aan de kust - met dito uitzichten over zee - op een heuvel met enorme rotspartijen en temidden van eeuwenoude pijnbomen.
De hoofdingang van de tempel, met links in beeld een houten knielbank voor bedevaartsgangers en rechts in beeld een stel dames dat door het beeld loopt.
Haal je klauwen eens uit je zakken als je voor deze bedevaartsplek, de tempel met een duizend-armige Guanyin, op de foto gezet wordt.
Tijdens een wandeling over het tempelterrein stuitten we op een soort begraafplaats voor oude en kapotte Boeddhabeelden. We zagen zoiets al eerder in Thailand, maar toen betrof het een speciaal 'afvalpunt' voor de karakteristieke Thaise huistempeltjes.
Temidden van honderden beelden van heiligen met strosnorren en -baarden staat een beeltenis van Guanyin met geamputeerde hand.
Deze plek was echt iets voor Ed met zijn ontembare liefde voor kitscherige relikwieën en Boeddhabeeldjes.

1 opmerking:

  1. Al deze beelden zijn een uiting van menselijke aanhankelijkheid. Je mag nog zo'n sterk karakter hebben, in tijden van nood, verdriet of pijn is er iets wat je deelgenoot kan maken van je gevoelens. Bij tijden van vreugde en het feestelijk smeden van sterke banden, geven mensen elkaar gelukwensen!

    Jullie hebben heel veel liefdevolle menselijke vriendschapsbanden over de hele wereld, dat zal jullie steun geven op de (soms even) eenzame reis!

    Als Christen zet ik voor jullie een brandende kaars voor het heel eenvoudige houten kruis en ik bid voor jullie behouden wereldreis!

    Het WEERzien is een liefdevol streven! Ma

    BeantwoordenVerwijderen