dinsdag 12 juli 2011

Kleine meisjes worden groot

Inmiddels is Shu's nicht Yi Ha al een bekend persoon op ons blog. Haar dochter Kate is echter nog niet eerder in beeld geweest. Kate woont voor haar studie al sinds 2006 in Nottingham, Engeland. We troffen haar in China waar ze toevallig twee weken bij haar moeder op bezoek was. Kate nam ons op sleeptouw langs memory lane; de buurt van haar jeugd. We begonnen met speciale rijst rolletjes bij haar favoriete ontbijststek.
Daarna nam Kate ons mee naar het huis waar ze heeft gewoond toen ze naar de lagere school ging. Er kwamen tijdens de wandeling veel jeugdherinneringen bij haar boven.
Er is veel veranderd in de laatste jaren. Dit is de vernieuwde poort van de middelbare school waar Shu's vader een aantal jaren naar school is geweest, totdat de Japanners kwamen.
's Avonds hebben we hebben Kate en Shu's andere nichtje Lan Lan getrakteerd op een Thais diner. De aanleiding was hun beider afstuderen. Kate studeert volgende week af voor haar master degree en Lan Lan was recentelijk al verlost van de schoolbanken. Tsja, kleine meisjes worden groot.

1 opmerking:

  1. Een aangename kennismaking met nicht Kate en Lan Lan, ik vind het heel leuke dames, eigentijdse mensen, zij gaan voor China nog veel betekenen! Het is interessant om de achtergronden en jeugd herinneringen met elkaar
    te "herbeleven"!

    BeantwoordenVerwijderen