woensdag 13 juli 2011

Mahjong, Mah Jongg, Ma Jiang!

Hoe je de naam van dit spel moet spellen, daar zijn ze het nog niet over eens. Mahjong, Mah Jongg of Ma Jiang, het maakt niet uit; dat het echter een leuk spel is, daar kwam onze Ed vandaag achter. We werden uitgenodigd door Michelle en San San voor een speciaal Mahjong diner. In dit restaurant is de Mahjong tafel van groter belang dan de eettafel.
Geholpen door Shu en een enthousiaste kelner mocht Ed een beetje snuffelen aan het spel.
Maar al snel namen de échte 'Mahjong die hards' - van links naar rechts op de foto Michelle, San San, Michelle's man Ah Hoi en zoontje No No en Shu - het spel over.
Met veel kabaal, gelach, behendigheid en fanatisme werd het spel gespeeld door jong en oud.
Michelle wachtte al lange tijd op een belangrijke steen voor haar overwinning.
En laat nou de fotograaf weten wie die stenen bezat.

1 opmerking:

  1. Een mens blijft leren, zeker weten met zo'n prachtige reis! Alle reden om dankbaar te zijn dat het allemaal kan met al die lieve mensen die jullie ontvangen!

    Ed leert het spel van vrolijke mensen en Shu Ming wil graag winnen (denk ik), onze nicht Carolien Maier (dochter van m'n oudste broer Tom) heeft Mahjong als favoriete spel op haar facebook staan. Het zit dus al een beetje in de familie!

    De stenen in China zijn echter veel mooier, een goede leerschool, in het leven moet je het ook slim spelen!!! Echter wel altijd het goede blijven doen voor de mensen om je heen!

    Ik ga nu verse tomatensoep maken van rijpe Hollandse tomaten (niet te versmaden), het stormt en regent hier, de vijver loopt over.
    Binnen is het gezellig en morgen krijgt vriendin Willy ook een pannetje soep, zij blij, wij blij!

    Natte knuffel van Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen