woensdag 20 juli 2011

Kung Fu thee

Hebt u de animatiefilm Kung Fu Panda II al gezien? Wij niet. Wat we aan panda's wel tegenkwamen was een Kung Fu Panda badkamerkraan in ons hotel in Chaozhou. Toch een beetje een schunnig ding. Een panda met grote slurf die over je handen watert. Goed, waar we meer aandacht aan willen besteden is de Kung Fu theeceremonie, want die ceremonie komt oorspronkelijk uit deze streek.
Dat het hier serieuze business betreft, blijkt uit het feit dat we op onze hotelkamer niet één, maar twee theeserviezen tot onze beschikking hebben. Het Kung Fu theeritueel behelst gecompliceerde handelingen met mini theekannetjes en kleine shot-formaat kopjes. Uiteraard wordt de procedure bij voorkeur uitgevoerd door een gecertificeerd theemaster.
Wel, denkt u nu, dan zal Shu in het plaatselijke Tea and Coffee Steakhouse een fijn kannetje thee bestellen?
Niets van dat. Ed had meer zin in koffie. Uit Brazilië notabene. Gelukkig wordt het nog wel geserveerd op z'n Kung Fu's: in een klein kannetje met een mini kopje.
Pink omhoog en oud Hollandsch slurpen.

1 opmerking:

  1. De film Kung Fu Panda 2, (3D) draait op dit moment in veel bioskopen in Nederland, het is dè vakantiefilm van het jaar! De afgelopen regenachtige weken hebben de kids er veel van genoten. Vooral in het Noorden, de zendmast in Hoger Smilde en de mast in Lopik werden vorge week beide door brand getroffen. In Smilde is het bovengedeelte van de mast naar beneden gestort, heel spectaculair. Er is een onderzoek gestart, ondertussen zaten de burgers zonder TV en Telefonie, dus naar de bios.

    De thee seremonie vind ik helemaal knus, met aparte thee soorten zou ik dat direct proberen!
    Grappig dat Ed aan het kleine bakje koffie zit te lurken. Volgens mij heeft Shu Ming een capucino!

    BeantwoordenVerwijderen