donderdag 7 juli 2011

Stadswandeling

Ed's pa Hans bereikte 19 maart jl. zijn AOW-leeftijd. Een mooie gelegenheid voor hem om samen met zijn lief Adriënne een prachtige reis te maken naar Indonesië. Een meet and greet in Zuidoost Azië zat er helaas voor ons niet in, we mistten ze op een haar ergens nabij Sumatra. Een dergelijke heugelijke leeftijd kan echter niet ongemerkt passeren. Dus deden we de verjaardag nog eens rustig over tijdens een Amsterdamse stadswandeling met appeltaart, borrel en diner. Onze persoonlijke gids Ed bracht ons volgens de VVV-route naar de mooiste plekjes in de Jordaan. Dit is het Hofje van Brienen op e Prinsengracht.
Bij het zien van deze uitleg op de gevel, verwachtten we niet een prachtig en muisstil hofje aan te treffen. Zo blijkt de Jordaan verschillende hofjes achter deuren en gevels te verbergen.
De bekende hals- en klokgevels van Amsterdam onder een on-Hollandse hemel.
Hans kon het niet laten om de hele dag rond te lopen met een Westertoren-hoedje.
Om toch nog een stukje Indonesië in deze ontmoeting te frummelen, poseert Shu hier naast een beeld van Eduard Douwes Dekker, schrijver van 'Max Havelaar, of de koffi-veilingen der Nederlandsche Handels-Maatschappy'. Enfin, het werd nog een mooie dag met lekker eten en drinken onder goed gezelschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten