vrijdag 29 juli 2011

Rondje Hangzhou

De hoofdstad van de provincie Zhejiang is Hangzhou. De stad telt 8,7 miljoen inwoners en sinds gisteren kunnen daar tijdelijk twee koppen - de onze - bij worden opgeteld.
Hangzhou staat onder andere bekend om haar Longjing thee, de zijde en het legendarische Xi Hu (red: 'West Meer'). In China zijn er in totaal zesendertig meren genaamd Xi Hu; allen vernoemd naar dit exemplaar in Hangzhou. Dit meer, dat haar oorsprong kent in de achtste eeuw, is door de eeuwen heen de inspiratiebron geweest voor dichters, schilders en tuinarchitecten vanwege haar natuurlijke schoonheid en historische relikwieën.
Xi Hu heeft een omtrek van ongeveer tien kilometer en is voorzien van netjes aangelegde voet- en fietspaden onder mooie bomenrijen. 'Eh Ed, het meer is de andere kant hoor'
Iedere avond kunnen de mensen zittend van de zonsondergang genieten. Dit dametje wacht echter ongedurig op het volgende evenement, waar de stoelen feitelijk voor zijn klaargezet.
Een prachtig fonteinspectakel begeleid door muziek van onder andere Tina Turner en Andreas Borcelli.
Aan de noordoost oever van Xi Wu bevinden zich deze prachtige waterlelies.
Er zijn veel a-typisch Chinese dingen te ontdekken in Hangzhou, zoals deze gracht met de omliggende bebouwing. Om zo veel mogelijk van al dat moois te zien, besloten we vandaag de fiets te pakken.
Een dame die zich met paraplu beschermt tegen de zon - daarover in een later blog meer - loopt langs de Chinese versie van het witte fietsenplan. Met een speciale vervoerspas bemachtig je hier voor bijna niks een knalrode bolide.
Voor sommigen is de Harley Trapzon aan de kleine kant, maar dat mandje maakt het geheel vet cool. Zo deed Ed, Born to be wild fluitend, vandaag een rondje Xi Hu.

1 opmerking:

  1. Even snuffelen op Google-maps en ja hoor het meer Xi Hu in Hanzhou is gevonden. Een rondje meer is voor ons een bekende weekend bezigheid, wij komen dan de Schotse Hooglanders tegen, surfers, duikers, waterskiërs, zwemmende kinderen (als er zich geen blauwalgen in het water bevinden), na afloop een lekkere Vlaamse friet, Hollandser kan het niet! Dat kunnen wij vandaag wel eens even doen met de gedachte aan en verbondenheid aan the happy family daar ver over zee!

    Het is zo grappig om de verschillen tussen de landen te zien, Ed doet het goed op zijn rode neem mij mee fiets! Het doet mij deugd dat Shu Ming de weg naar het groen (waterlelies)heeft gevonden, wereldwijd moet de aarde meer beplant worden! Bomen, struiken en gewassen, wij in Alphen/Boskoop/Hazerswouden blijven daar voor gaan! Mensen met pit weten hoe het zit!!!!

    BeantwoordenVerwijderen