dinsdag 26 juli 2011

Taimu Shan

Hoe gaat dat spreekwoord? Als de berg niet naar Mohammed komt, dan komen wij wel naar Taimu Shan. Anyway, we zijn momenteel bij Grootmoeder's berg, want dat is zo ongeveer de vertaling van Taimu Shan. De legende wil dat Taimu Shan is vernoemd naar een oude dame die in een heel ver verleden, tijdens de regeringsperiode van oer-keizer Yao, orchideeën kweekte op de weelderige flanken van deze berg in het Noordoosten van de provincie Fujian. Ed verwacht er veel van, dat is duidelijk. Hij heeft zijn feesttenue van roze hemd en matching schoenveters aangetrokken voor een paar fikse bergwandelingen. Hij moest nog even een moment van ontspanning inbouwen - met wat rustgevende hardcore gabber house op zijn iPod - alvorens we inchecken in ons plaatselijke gasthuis.
Ja, was het maar waar. Helaas is dit pittoresk gelegen optrekje niet ons onderkomen. Wij hokken in een niks-aan-de-hand-hotel en kijken uit over de verlaten parkeerplaats van het Taimu Shan Scenic Park.
Je moet hier prachtige uitzichten hebben: adembenemende vergezichten vanaf de berg die aan twee kanten wordt omsloten door een oneindige zee.
Bizarre rotsblokken, rolstenen en elegant erekte rotsformaties zover het oog reikt.
Voorwaarde voor kalender-waardige foto's van je hike door de bergen is echter wel dat het helder weer is. Mist levert ook leuke plaatjes, maar waar zei je nou dat die zee was?

1 opmerking:

  1. Jee'tje, jullie zijn af en toe sneller dan de wind, legendarische plekken bezoeken waar in mensen heugenis orchids werden gekweekt, dat is puur natuur! De rotspartijen doen denken aan de ijstijd, ik zou graag eens weten welke bomen daar rondom heen groeien! Deze sfeer is echt iets aparts! 'k Zou daar best eens even willen "neuzen"!

    Wij moeten ons behelpen met Rotterdam, Rebecca en ik gaan morgen het Maritiem-museum bezoeken in het kader van de China/Holland betrekkingen. De speciale tentoostelling gaat over de betrekkingen tussen de twee landen en wij kunnen daar vast nog wel iets van leren!

    De banden versterken all in the family!

    Fijne tijd in Taimu Shan!!

    BeantwoordenVerwijderen